Κυριακή 25.09.2022

Τσίπρας: Πάρτε το λόγο και απαντήσε στο γιατί παρακολουθήσατε τον Νίκο Ανδρουλάκη – Είναι ύποπτος για κατασκοπεία;

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έρχεται στη σημερινή συζήτηση ως υπόλογος.

«Είστε κατηγορούμενος, κ. Μητσοτάκη, για μια πρωτοφανή στα χρονικά θεσμική εκτροπή. Μιλάτε για ανηθικότητα. Ποιος την έχασε την ηθική για να τη βρείτε εσείς;».Οι υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι μια αξιόποινη πράξη, ακόμη περισσότερο όταν πρόκειται για παρακολούθηση πολιτικού αρχηγού, δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας».

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για «τοξική παρουσία» προκειμένου να συσπειρώσει το ακροατήριό του, <<Είναι δυνατόν να παρακολουθείτε πολιτικό αρχηγό για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος τους κρίνει αυτούς τους λόγους; Εσείς και η παρέα σας;»

«Είστε πολιτικά, νομικά αλλά πρωτίστως ηθικά υποχρεωμένος να δώσετε εξηγήσεις. Γιατί παρακολουθούσατε τον κ. Ανδρουλάκη; Ποιος είναι ο λογος εθνικής ασφάλειας που επικαλείστε;» συνέχισε, δίνοντας τον λόγο στον πρωθυπουργό να εξηγήσει τον λόγο.«Δεν απαντάτε», επισήμανε.Ορίστε κ. Μητσοτακη σταματαω την δικη μου αγορευση και σας δινω τον λογο !

«Ορίστε, πάρτε το λόγο και απαντηστε γιατι παρακολουθήσατε στον κ. Ανδρουλάκη; Είναι υποπτος για κατασκοπεία πειτε μας ;απαντηστε μας σας δινω τον λογο οριστε σας ακουμε>> …επανελαβε ο Α. Τσίπρας. «Η άρνησή σας να πείτε την αλήθεια είναι κι αυτό μια απάντηση. Η χειρότερη απάντηση και απόδειξη της ενοχής σας». «Είναι κατάσκοπος ο κ. Ανδρουλάκης; Απειλεί τα εθνικά μας συμφέροντα; Καλείστε να δώσετε απαντήσεις. Ακόμα και η άρνησή σας βέβαια να δώσετε απαντήσεις είναι μια απάντηση. Αποδεικνύει την ενοχή σας. Τα ψέματα τελείωσαν. Δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από το δάχτυλο του ανιψιού σας και του εκλεκτού σας κ. Κοντολεωντα. Η μεγαλύτερη δειλία είναι να μην αναλαμβάνετε την πολιτική ευθύνη. Ούτε παιδιά του δημοτικού δεν το κάνουν αυτό. Δεν μπορείτε να κρύβεστε>>. Η ευθύνη σας ανήκει ολοκληρωτικά!», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Δεν θα επιτρέψουμε σε όσους καραδοκούν εντός και εκτός Ελλάδος να εκτρέψουν την πορεία. Γνωρίζω επίσης πως υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις και αυτές που δεν αντέχουν τον δρόμο της δυτικής φιλελεύθερης δημοκρατίας. Στην Ελλάδα δεν θα αναστηθούν τα λιμάνια που κάποτε κάποιοι ζητούσαν ρούβλια και δραχμές, δεν θα χρηματοδοτηθούν ΜΜΕ από ξένα συμφέροντα. Εγώ δεν κάνω πίσω και οι Έλληνες δεν κάνουν πίσω, αυτήν την απόφαση δεν την εκχωρούμε σε κανένα. Ζητάτε εκλογές σε αυτό το περιβάλλον αστάθειας, χωρίς να αναλογίζετε τι σημαίνει, δεν βλέπετε τι γίνεται στην Ιταλία, που πιέζετε; Για να οδηγήσετε την χώρα σε αστάθεια. Εγώ θα αναλάβω το όποιο πολιτικό κόστος, δεν θα φυγομαχήσω και στο τέλος της 4ετίας θα έρθω να αναμετρηθούμε. Αυτή η κυβέρνηση δεν υποτάσσεται σε πιέσεις. Δεν θα χάσουμε ποτέ το στόχο της Ελλάδος που αξίζουμε».

«Το πρώτο που κάνατε όταν αναλάβατε είναι να πάρετε την ΕΥΠ υπό τη δική σας ευθύνη. Σας προειδοποίησα τότε, αλλά επιμείνατε και αλλάξατε το νόμο. Άρα η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας μιας και εσείς γίνατε ο προϊστάμενος του κ. Κοντολέωντα. Η ευθύνη είναι αμετάθετη. Και επανέρχομαι στο ερώτημα: γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη; Ποιοι ήταν οι λόγοι; Ποιο το σκεπτικό; Μας είπατε ότι δεν το γνωρίζατε. Ας δεχτούμε για την οικονομία της συζήτησης τη μειωμένη σας ικανότητα αντίληψης, γιατί αυτό επικαλείστε. Γιατί λέτε ότι ο πιο στενός σας συνεργάτης και μέλος της οικογένειάς σας λειτουργούσαν εν αγνοία σας. Και επανέρχομαι στο ερώτημα: γιατί η ΕΥΠ παρακολουθούσε το Νίκο Ανδρουλάκη; Ποιοι ήταν οι λόγοι; Ποιο το σκεπτικό; Δεν καταλαβαίνετε πως όσο επικαλείστε αυτά τα αστεία περί εθνικού απορρήτου, αφήνετε τα σέρνεται αυτή η υποψία περί προδοσίας που προσβάλει όλο το κόμμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Μπλέξατε στην υπόθεση τρίτες χώρες διακινδυνεύοντας τις σχέσεις της χώρας και την εξωτερική μας πολιτική. Για τα δημοσιεύματα στον ξένο τύπο: «Σταματήστε να διασύρετε τη χώρα διεθνώς. Δεν είναι στη λίστα Πέτσα τα ξένα ΜΜΕ ούτε είναι ΣΥΡΙΖαίοι. Σταματήστε να ξεφτιλίζεστε! Είπατε στον κ. Κοντολέοντα να λέτε ψέματα, και να λέτε πως δεν έχει καμία ανάμιξη η ΕΥΠ, όταν έσκασε το σκάνδαλο. Εν αγνοία σας και αυτό; Δηλαδή δεν κυβερνούσατε εσείς, κυβερνούσε ο ανιψιός σας κι εσείς προεδρεύατε, αυτό μας λέτε.Όταν νομοθετήσατε να μην ενημερώνεται ο πολίτης για την παρακολούθησή του, δε γνωρίζατε τι ακριβώς νομοθετούσατε; Ε δεν ήσασταν εσείς πρωθυπουργός εάν δεν ξέρατε, άλλος κυβερνούσε».

«3,5 χρόνια χτίζετε ένα καθεστώς εκφυλισμού, νεποτισμού, που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η μεταπολιτευτική Ελλάδα. Δεν είναι μόνο οι παρακολουθήσεις. Με το που αναλάβατε πήρατε υπό το στενό σας έλεγχο και την ΕΡΤ και τη Γενική Γραμματεία ενημέρωσης που βάλατε τους ανθρώπους σας. Δεν διστάσατε να μοιράσετε αφειδώς δημόσιο χρήμα για να ελέγξετε το σύνολο της ενημέρωσης. Γι αυτό προχωρήσατε στη λίστα Πέτσα και σε άλλες λίστες της ντροπής».

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ