Τρίτη 07.02.2023

Τζανάκης: Η κακοκαιρία φέρνει διπλή κάμψη στα κρούσματα – Ανησυχία για την Όμικρον 2

Ουδέν κακόν αμιγές καλού, καθώς η κακοκαιρία «Ελπίδα» που σαρώνει τη χώρα εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε κάμψη των αριθμών των κρουσμάτων κορονοϊού, όπως δήλωσε σε εκπομπή του MEGA ο καθηγητής Πνευμονολογιάς του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης.

Πρόκειται για ένα άτυπο λοκντάουν, σημείωσε ο κ. Τζανάκης, πράγμα που σημαίνει ότι περιορίζονται δραστικά οι κοινωνικές επαφές. Πάντως, όπως είπε ο κ. Τζανάκης, αναμένεται και μια τεχνητή κάμψη στα κρούσματα, καθώς όσοι έχουν συμπτώματα πιθανώς δεν θα κάνουν τεστ λόγω των καιρικών συνθηκών.

«Είχαμε μια κάμψη στον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά την τελευταία εβδομάδα είχαμε καθυστέρηση της πτωτικής πορείας, όπως συνέβη και σε αρκετές χώρες» πρόσθεσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, τονίζοντας ότι η υποπαραλλαγή «Όμικρον 2» αναμένεται να κρίνει την πορεία των κρουσμάτων σε μια σειρά από χώρες.

«Πρέπει να δούμε αν θα επικρατήσει και στη χώρα μας. Θα φανεί τις επόμενες εβδομάδες, γιατί αρχικά φαίνεται ότι έχει μια πιο αυξημένη μεταδοτικότητα από την Όμικρον» συμπλήρωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας.

πηγή: Ελεύθερος Τύπος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ