Πέμπτη 20.01.2022

Τζανάκης: Οδεύουμε προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων – Πότε θα κορυφωθεί το κύμα

Παράλληλα, επικαλέστηκε στοιχεία από τις ΗΠΑ που δείχνουν κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με την Όμικρον, με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες

Νέο υψηλό στα κρούσματα αναμένεται να δούμε την Τρίτη σύμφωνα με την εκτίμηση του Νίκου Τζανάκη, όπου εξήγησε ότι αναμένεται να ενσωματωθούν και όσα από τα 15.000 θετικά self test επιβεβαιωθούν μετά το άνοιγμα των σχολείων..

Ειδικότερα και όπως ο ίδιος τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εάν γίνουν 600.000 τεστ και ο δείκτης θετικότητας προσεγγίσει το 9 τότε τα κρούσματα θα είναι κοντά στις 54.000 ενώ εάν ο δείκτης είναι πιο κοντά στο 8, οι νέες μολύνσεις μπορεί να είναι κάτω από 50.000.

Σε σχέση με την κορύφωση της μετάλλαξης Όμικρον, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι το μοντέλο τη ομάδας του εξακολουθεί να εκτιμά ότι θα κορυφωθεί μεταξύ 20 με 25 Ιανουαρίου, ωστόσο εάν αποδειχθεί ότι οι γιορτές δεν έχουν εκδηλώσει το πλήρες αποτύπωμά τους και τα σχολεία συμβάλουν στη διασπορά, τότε ενδεχομένως να καθυστερήσει. «Τα πράγματα δεν είναι εύκολα» επισήμανε ο καθηγητής συμπληρώνοντας ότι ο εβδομαδιαίος μέσος όρος κρουσμάτων τώρα βρίσκεται στις 35.000 και εάν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί θα μιλάμε για συνολικά 700.000 με 800.000 μολύνσεις έως το τέλος Ιανουαρίου.

Ακόμη, ο κ. Τζανάκης επικαλέστηκε στοιχεία από τις ΗΠΑ που δείχνουν κατακόρυφη άνοδο στις νοσηλείες με την Όμικρον, με αύξηση και των διασωληνώσεων και των νοσηλειών σε απλές μονάδες, ενώ ιδιαιτέρως για την Ελλάδα ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή γίνονται κατά μέσο όρο 590 εισαγωγές στα νοσοκομεία και κάποια στιγμή αναμένεται να φτάσουν έως και 650.

Ο κ. Τζανάκης τάχθηκε υπέρ της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση, λέγοντας ότι η λίγο χαμηλή μουσική «όταν τρως έξω» θα βοηθήσει στην ψυχολογία των πολιτών ενώ δεν έχει αποδειχθεί ποτέ επί του πεδίου ότι όταν παίζει μουσική, όσοι μιλούν και επικοινωνούν εκτοξεύουν περισσότερα σταγονίδια.

 

πηγή: parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ