Πέμπτη 07.12.2023

Τζίνα Λολομπριτζίτα: Τρία χρόνια φυλακή στον 36χρονο φίλο της -Την εκμεταλλεύτηκε και της «έφαγε» 10 εκατ. ευρώ

Ο νεαρός σύντροφος της Τζίνα Λολομπριτζίτα καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών ετών για υπεξαίρεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από τη διάσημη ηθοποιό, πριν πεθάνει τον Ιανουάριο σε ηλικία 95 ετών.

Ο 36χρονος Αντρέα Πιατσόλα καταδικάστηκε για «πλύση εγκεφάλου» και εξαπάτηση της Λολομπριτζίτα, η οποία έγινε γνωστή τη δεκαετία του ’60 ως «η ομορφότερη γυναίκα του κόσμου» και εμφανίστηκε σε πλήθος ταινιών, δίπλα σε ονόματα όπως ο Σον Κόνερι και ο Τόνι Κέρτις.

Ο Πιατσόλα, ο οποίος περιγράφεται ως «toyboy» από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εξαπάτησε τη Λολομπριτζίτα εκμεταλλευόμενος δικά της ακίνητα, μετρητά, αυτοκίνητα και κοσμήματα, αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ, από το 2013 έως το 2018, ενώ εργαζόταν ως βοηθός της, όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο της Ρώμης.

Αγόραζε πανάκριβα αυτοκίνητα και σπίτια με τα λεφτά της, τα πουλούσε και κρατούσε αυτός τα χρήματα

Ο 36χρονος φρόντιζε την Ιταλίδα ηθοποιό στα τελευταία χρόνια της ζωής της και μάλιστα μετακόμισε στη βίλα της στη Ρώμη, όπου φέρεται να αγόρασε σπορ αυτοκίνητα για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τα χρήματά της, προτού τα πουλήσει. Χθες κρίθηκε ένοχος για εκμετάλλευση της ηλικίας της ώστε να της αποσπάσει σημαντικό μέρος της περιουσίας της.

Συγκεκριμένα, ο Πιατσόλα κατηγορήθηκε πως αγόρασε μια Ferrari με τα χρήματά της, πριν την πουλήσει και δώσει τα λεφτά στους γονείς του. Επίσης, αγόρασε μια Jaguar F-Type, την οποία φέρεται να πούλησε το 2018 για 130.000 ευρώ, προτού βάλει στην τσέπη τα έσοδα.

Ο Αντρέα Πιατσόλα με την Ferrari που φέρεται να αγόρασε με χρήματα της Λολομπρίτζιτα
Ο Αντρέα Πιατσόλα με τη Ferrari που φέρεται να αγόρασε με χρήματα της Λολομπριτζίτα

Και σαν να μην έφταναν αυτά, κατηγορήθηκε πως χρησιμοποίησε τα χρήματά της για να αγοράσει δύο διαμερίσματα κοντά στα Ισπανικά Σκαλοπάτια της Ρώμης και να τα πουλήσει αντί 2 εκατομμυρίων ευρώ.

«Φτερά» έκαναν 10 εκατομμύρια ευρώ -Το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας της Τζίνα Λολομπριτζίτα

Στη διαθήκη της, η ηθοποιός μοίρασε την περιουσία της μεταξύ του γιου της, Μίλκο Σκόφιτς τζούνιορ, και του Πιατσόλα, με αποτέλεσμα η οικογένειά της να κατηγορήσει τον βοηθό της πως τη χειραγώγησε για να του δώσει μερίδιο από την περιουσία της. Αυτή η μακροχρόνια νομική διαμάχη πήρε μια άλλη τροπή τον Μάιο, όταν οι ιταλικές αρχές που συνέταξαν μια απογραφή της περιουσίας της Λολομπριτζίτα δήλωσαν πως διαπίστωσαν ότι 10 εκατομμύρια ευρώ περιουσιακών στοιχείων -η συντριπτική πλειονότητα της περιουσίας της- είχαν εξαφανιστεί.

Το δικαστήριο λοιπόν, χθες, έκρινε ένοχο τον Πιατσόλα, ο οποίος άρχισε να εργάζεται για τη Λολομπριτζίτα το 2009 -όταν ήταν 21 ετών- για υπεξαίρεση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την ηθοποιό και τον διέταξε να παραδώσει περισσότερα από 600.000 ευρώ στον Σκόφιτς.

Όσα δήλωσε η Τζίνα Λολομπριτζίτα πριν από τον θάνατό της

Όταν η δίκη ξεκίνησε για πρώτη φορά πριν από τον θάνατο της Τζίνα Λολομπριτζίτα, η ηθοποιός είχε επιμείνει πως ο Πιατσόλα δεν την είχε κλέψει. Είχε πει τότε στο δικαστήριο: «Είναι στο πλευρό μου, σαν γιος μου, με βοηθάει να συνεχίσω». Παράλληλα, ισχυρίστηκε πως ο γιος της «είχε εξαφανιστεί από τη ζωή της για χρόνια και επέστρεψε όχι για να της προσφέρει στοργική υποστήριξη, αλλά για να της πάρει τον πλούτο».

Όμως, ένας εμπειρογνώμονας είπε στο δικαστήριο της Ρώμης πως η Λολομπριτζίτα είχε επηρεαστεί από τον Πιατσόλα ενώ βρισκόταν σε «ευάλωτη» κατάσταση και, ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να διαχειριστεί τα οικονομικά της. Οι εισαγγελείς δήλωσαν πως ο Πιατσόλα κρατούσε την ηθοποιό σε «απομόνωση» και σε «ευάλωτη κατάσταση».

Αλλά ο βοηθός, ο οποίος ορκίστηκε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής, δήλωσε μετά την ετυμηγορία: «Πιστεύω ότι ήμουν ο μόνος που φρόντιζε τη Λολομπριτζίτα με αγάπη».

Τι ισχυρίζεται ο γιος της

Όσο για τον γιο της, είχε δηλώσει τον Μάιο στην ιταλική εφημερίδα Le Repubblica πως ο Πιατσόλα είχε καταστρέψει τα τελευταία χρόνια της ζωής της μητέρας του, «απομακρύνοντάς την απ’ ό,τι της ήταν πολύτιμο». «Επί τρία χρόνια δεν μπορούσα καν να μπω στο σπίτι της», είπε, υποστηρίζοντας: «Οι φίλοι της μου τηλεφωνούσαν συνεχώς για να με ρωτήσουν γιατί κανείς δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους… Σχεδόν όλοι οι στενότεροι φίλοι της κρατήθηκαν μακριά της. Τα πάντα ήταν στα χέρια του».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ