Σάββατο 22.06.2024

Βασιλιάς Κάρολος: Τέλος το τζάμπα στο Μπάκιγχαμ- Έσπασε την παράδοση 200 ετών- Έξαλλοι οι γείτονες

Όλο καινοτομίες φαίνεται ότι φέρνει ο Βασιλιάς Κάρολος αν και δεν είναι όλοι ικανοποιημένοι με αυτές!

 

Η παράδοση 200 ετών να προσφέρει δωρεάν είσοδο στο Κάστρο του Ουίνδσορ για τους κατοίκους της περιοχής δεν θα είναι πλέον προνόμιο για όσους μένουν κοντά από το Σάββατο 1 Ιουνίου. Μια πρακτική που, σύμφωνα με τοπικές αναφορές, ξεκίνησε το 1825,

Αντίθετα, το Royal Collection Trust εξήγησε στο BBC ότι θα θέσει σε εφαρμογή ένα μειωμένο τέλος -που μειώνει την τιμή της τακτικής εισόδου στο μισό- για τα μέλη της κοινότητας με Royal Borough of Windsor και Maidenhead Advantage Card.

Ο υποψήφιος βουλευτής Τζούλιαν Τίσι είναι μεταξύ των πολλών που αντιτίθενται στη μεγάλη αλλαγή που ανακοινώθηκε λίγο μετά την αντικατάσταση της αείμνηστης βασίλισσας Ελισάβετ.

«Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι κάτοικοι καλωσορίζουν με χαρά τους τουρίστες στα μαγαζιά και τα εστιατόριά τους, τους οδηγούν με ταξί και χαίρονται να δίνουν οδηγίες στο δρόμο», είπε ο Τίσι «Σε αντάλλαγμα, ζούμε και εργαζόμαστε κοντά σε ένα από τα περισσότερα εμβληματικά κτίρια στον κόσμο – και επισκεφθείτε όταν το επιλέξουμε.»

Ενώ το κάστρο είναι μια ιδιωτική κατοικία που ανήκει στα βασιλικά μέλη, είναι επίσης ανοιχτό για επισκέπτες όλο το χρόνο. Ένας εκπρόσωπος του καταπιστεύματος είπε στο κατάστημα ότι «τακτικά» αναθεώρησε τις τιμές του και ενημέρωσε την πολιτική του ώστε «να είναι σύμφωνη με άλλες επιχειρήσεις του δήμου».

Η κίνηση έρχεται εν μέσω μιας σειράς αλλαγών και βασιλικών πρωτιών που έκανε ο 75χρονος μονάρχης.

Μόλις τον περασμένο μήνα, ο Κάρολος πήρε μια άνευ προηγουμένου απόφαση για το Κάστρο Balmoral, ακολουθούμενη από μια σημαντική ενημέρωση για το κτήμα Sandringham και την αναθεώρηση μιας παράδοσης 50 ετών στο φιλανθρωπικό του ίδρυμα.

Όλα αυτά έρχονται εν μέσω της μάχης του βασιλιά με έναν άγνωστο τύπο καρκίνου με τον οποίο διαγνώστηκε νωρίτερα φέτος.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Τσαρλς αναφέρθηκε στο τρέχον σχέδιο θεραπείας του, περιγράφοντας μια μάλλον δυσάρεστη παρενέργεια που φέρεται να έπρεπε να ξεπεράσει.

Ενώ επισκεπτόταν το Army Flying Museum στο Middle Wallop του Hampshire, για να παραδώσει επίσημα έναν από τους στρατιωτικούς του τίτλους στον πρίγκιπα William στις 13 Μαΐου, ο Charles εξήγησε ότι είχε χάσει την αίσθηση της γεύσης του. Ο βασιλιάς αρνήθηκε να διευκρινίσει εάν οι ειδικοί του είπαν να περιμένει ότι αυτό θα ήταν ένα προσωρινό ζήτημα ή κάτι που θα μπορούσε να γίνει μόνιμο.

Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε από το να επιστρέψει πλήρως στα βασιλικά του καθήκοντα, καθώς μέρες αργότερα, ο βασιλιάς ανακοίνωσε την πρώτη του δέσμευση στο εξωτερικό από τότε που πήρε λίγο χρόνο για να αξιολογήσει τη διάγνωσή του.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ