Παρασκευή 24.05.2024

Βρετανία: Στη στέψη του Καρόλου ο Χάρι, χωρίς όμως τη Μέγκαν

Ο πρίγκιπας Χάρι θα παραστεί τον επόμενο μήνα στη στέψη του πατέρα του, βασιλιά Καρόλου, όχι όμως και η σύζυγός του, η οποία θα παραμείνει στην Καλιφόρνια με τα παιδιά τους, ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ σήμερα.

Η στέψη είναι προγραμματισμένη για τις 6 Μαΐου στο Αββαείο του Γουεστμίνστερ.

Οι προετοιμασίες επισκιάστηκαν το τελευταίο διάστημα από τις αποκαλύψεις του Χάρι και της Μέγκαν για τον βασιλιά, τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Ουίλιαμ και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, στα απομνημονεύματα του Χάρι, σε ένα ντοκιμαντέρ της πλατφόρμας Netflix και σε σειρά τηλεοπτικών συνεντεύξεων του ζεύγους.

Η Μέγκαν και τα παιδιά τους, ο πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα Λίλιμπετ, δεν θα ταξιδέψουν στη Βρετανία για τη στέψη, σύμφωνα με την ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Υπενθυμίζεται πως η πρόσκληση για τη στέψη είχε φτάσει στο ζευγάρι εδώ και αρκετές εβδομάδες και ο εκνευρισμός στην Αγγλία μεγάλωνε καθώς ο Χάρι και η Μέγκαν τηρούσαν σιγή ιχθύος σχετικά με το αν θα την αποδεχθούν ή όχι. 

Την ίδια μέρα με τη στέψη, ο γιος του Χάρι και της Μέγκαν, Άρτσι, θα γιορτάζει τα 4α γενέθλιά του.

Σημειώνεται πως θα είναι η πρώτη φορά που ο Χάρι θα βρεθεί δημόσια με τη βασιλική οικογένεια μετά την κυκλοφορία του best-seller βιβλίου του, Spare, στο οποίο αποκάλυψε έντονα την έκταση των οικογενειακών εντάσεων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ