Δευτέρα 17.06.2024

Ξανά στο εδώλιο για τον θάνατο της μικρής Μελίνας η ξαδέρφη του Πολάκη – 500.000 ευρώ για ψυχική οδύνη οφείλει να καταβάλει το νοσοκομείο

Το άτυχο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου του 2015

Για τις 23 Ιουνίου αποφασίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη από τηΝεάπολη Λασιθίου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί για άλλη μια φορά η αναισθησιολόγος Νεκταρία Πολάκη, ξαδέλφη του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε αθωωθεί στον πρώτο βαθμό. Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί τον περασμένο Νοέμβριο στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, ωστόσο, η έφεση της οικογένειας είχε απορριφθεί μετά την ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης της αναισθησιολόγου για αοριστία της αιτιολογίας με αποτέλεσμα τη ματαίωση της διαδικασίας. Ακολούθησε αίτηση αναίρεσης από τον αντεισαγγελέα Αριστοτέλη Χριστόπουλο, την οποία έκανε τελικά δεκτή ο Άρειος Πάγος. Σημειώνεται πως η εκ νέου εκδίκαση της υπόθεσης που θα γίνει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτηςπροσδιορίστηκε σύντομα, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος παραγραφής.

Υπενθυμίζεται ότι το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου έκανε την επέμβαση στα κρεατάκια η άτυχη 4χρονη, υποχρεούται να καταβάλει στους γονείς του παιδιού αποζημίωση ύψους 500.000 ευρώ για ψυχική οδύνη. Με απόφαση που εξέδωσε πριν από λίγες ημέρες για την υπόθεση το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου αποφαίνεται ότι λάθη και παραλείψεις των οργάνων του νοσοκομείου συνδέονται αιτιωδώς με τον θάνατο της Μελίνας και ως εκ τούτου θεμελιώνεται η σχετική αποζημιωτική ευθύνη για την αποκατάσταση της ψυχικής οδύνης που υπέστησαν μέλη της οικογένειας Παρασκάκη.

Το άτυχο κοριτσάκι έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα της 29ης Δεκεμβρίου του 2015.Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε στο «Βενιζέλειο» χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, αλλά ενώ βρισκόταν στην αίθουσα ανάνηψης η κατάσταση της υγείας του παιδιού άρχισε να παρουσιάζει επιπλοκές. Τελικά, άφησε την τελευταία του πνοή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου

ΠΗΓΗ:

https://www.parapolitika.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ