Πέμπτη 29.02.2024

Ξεκινά ο αναδασμός της Ατσικής….την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου η πρώτη “ανοιχτή” συνάντηση.

Ένα πάγιο αίτημα των κάτοικων της περιοχής της Δημοτικής Ενότητας Ατσικής παίρνει σάρκα και οστά με την έναρξη της μελέτης του  αναδασμού, που μετά από δεκαετιών  αναμονής χάρη στις συντονισμένες και επιτυχημένες προσπάθειες  της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη υλοποιείται.

Την Δευτέρα ξεκινά και επίσημα η διαδικασία με την πρώτη συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων, της Αντιπεριφέρειας Πρωτογενούς τομέα και του αναδόχου .

Η άφιξη στην Λήμνου της Αντιπεριφεριάρχη Αναστασίας Αντωνέλλη συνοδευόμενη από  υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και η διενέργεια «ανοιχτής» συγκέντρωσης φορέων και κατοίκων την Τρίτη 6/2  το απόγευμα(19:00)   στην Ατσική, μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Άγγελου Βλάττα, αρμόδιου για τα αγροτικά θέματα της Λήμνου, παρουσία και του Έπαρχου Απόστολου Κουτσογιάννη δείχνουν την πρόθεση να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς η διαδικασία που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν είναι μια εύκολη υπόθεση αν αναλογιστούμε ότι ο μέσος όρος των ιδιοκτησιών δεν ξεπερνά τα 3.5 στρέμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανάδοχος  έχει πολύ μεγάλη εμπειρία με ανάλογες μελέτες ανά την Ελλάδα και εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η διαδικασία  θα ολοκληρωθεί σύντομα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ