Κυριακή 28.05.2023

Υπόθεση Πισπιρίγκου: «Η Τζωρτζίνα ήταν καλά, μας προβλημάτισε η ανακοπή σε ένα υγιές παιδί» κατέθεσε ειδικευόμενη παιδίατρος

Η μάρτυρας είχε εξετάσει το κοριτσάκι στα εξωτερικά ιατρεία του συγκεκριμένου νοσοκομείου, όπου η μητέρα και κατηγορούμενη για το θάνατό του, Ρούλα Πισπιρίγκου, το είχε μεταφέρει περιγράφοντας στους γιατρούς επεισόδιο σπασμών που εκδήλωσε η μικρή.

Η ειδικευόμενη γιατρός, αφού τόνισε πως το παιδί είχε καλή κλινική εικόνα όπως η ίδια διαπίστωσε από τις εξετάσεις που του έκανε, δέχθηκε «βροχή» ερωτήσεων από τον συνήγορο υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, πολλές εκ των οποίων κατέτειναν στο ότι το κοριτσάκι είχε καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο οι γιατροί αμέλησαν να ερευνήσουν γι’ αυτό και υπέστη την ανακοπή.

«Αν είχε κάποια καρδιακή νόσο το παιδί και εμείς το χάσαμε, θα έπρεπε να βρεθεί μετά» είτε η μάρτυρας με τον κ. Κούγια να την ρωτά στη συνέχεια αν γνωρίζει την ουσία κεταμίνη.

«Δεν έχουμε στην κλινική μας κεταμίνη. Δεν το χρησιμοποιούμε αυτό το φάρμακο οι παιδίατροι, δεν το ξέρω καν το φάρμακο, δεν γνωρίζω αν το χρησιμοποιούν οι αναισθησιολόγοι», είπε η κ. Κελεσίδου η οποία στην αρχή της κατάθεσής της περιέγραψε την πρώτη της «συνάντηση» με τη μικρή Τζωρζτίνα και τη μητέρα της στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου.

Πρόεδρος: Τι σας είπε η μητέρα;

Μάρτυρας: Η μαμά είπε ότι τα χειλάκια της είχαν γίνει πιο μπλε και ότι κουνούσε τα χεράκια της και ότι πιο πριν της είχε αναφέρει ένα κοιλιακό άλγος.

Πρόεδρος: Πώς ήταν η ψυχολογική κατάσταση της μητέρας;

Μάρτυρας: Ήταν ψύχραιμη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ