Παρασκευή 24.05.2024

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Το κρίσιμο 4ημερο της Τζωρτζίνας

Εξι παιδίατροι, τέσσερις ειδικευόμενες γιατροί, δύο νοσηλεύτριες, ένας νευρολόγος και ένας αναισθησιολόγος εξετάστηκαν μέσα σε περίπου έναν μήνα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και αφηγήθηκαν λεπτό προς λεπτό όσα συνέβησαν από τις 8 έως τις 11 Απριλίου 2021, καταλήγοντας άπαντες στο ίδιο συμπέρασμα πως το κοριτσάκι είχε καλή κλινική εικόνα και τίποτα δεν προμήνυε την ανακοπή. Κοινή διαπίστωση του προσωπικού του νοσοκομείου ήταν και η… μη αναμενόμενη συμπεριφορά της Ρούλας Πισπιρίγκου σε αρκετές στιγμές του επίμαχου τετραημέρου.

Η ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

«Η κλινική της εικόνα ήταν καλή»

ADVERTISEMENT

Ηταν 09:30 το πρωί της 8ης Απριλίου 2021 όταν η Ρούλα Πισπιρίγκου έφτασε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο με την 8χρονη τότε κόρη της, Τζωρτζίνα, λέγοντας πως το παιδί είχε επεισόδιο σπασμών. Με την άφιξη της 34χρονης ενημερώθηκε άμεσα η διευθύντρια, Μαρία Ηλιοπούλου, η οποία ζήτησε να «τρέξουν» γρήγορα όλες τις εξετάσεις επειδή το παιδί είχε χάσει άλλα δύο αδελφάκια. «Αν είχε προηγηθεί επεισόδιο σπασμών, θα είχε καταγραφεί στο εγκεφαλογράφημα, αλλά και σε ειδική αιματολογική εξέταση που της έγινε», διευκρίνισε αμφισβητώντας τον ισχυρισμό της 34χρονης που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας του παιδιού της εντός του νοσοκομείου.

«Ψύχραιμη» χαρακτήρισε τη Ρούλα Πισπιρίγκου και «συνεργάσιμη» τη μικρή Τζωρτζίνα η ειδικευόμενη γιατρός Ουρανία Κελεσίδου, που ήταν ο πρώτος άνθρωπος που είδε το κοριτσάκι στα εξωτερικά ιατρεία στο Καραμανδάνειο. «Την εξέτασα, βρήκα καλή την κλινική της κατάσταση και την παρέπεμψα στην επιμελήτριά μου. Ηταν ένα παιδί που μου μιλούσε, προσανατολισμένο, είχε πλήρες επίπεδο συνείδησης. Δεν με ανησύχησε», είπε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ