Σάββατο 25.09.2021

Ζαούτης: Επείγει ο εμβολιασμός στις ηλικίες 12-18 ετών

«Βλέπουμε στην Αμερική μεγάλη αύξηση στον αριθμό κρουσμάτων και νοσηλειών των παιδιών. Αναμένεται να δούμε και εδώ μεγάλη αύξηση νοσηλειών στα παιδιά», επισήμανε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας, Θεοκλής Ζαούτης, καλώντας τους γονείς και τους εφήβους να εμβολιαστούν.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο Θ. Ζαούτης είπε ότι θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων στα παιδιατρικά νοσοκομεία. «Eπείγει όλα τα παιδιά, στις ηλικίες 12 -18 ετών, να προχωρήσουν στον εμβολιασμό τους».

Σύμφωνα με τον διακεκριμένο καθηγητή παιδιατρικής, τους επόμενους μήνες «αναμένεται να έχουμε δεδομένα από τις κλινικές μελέτες με τα εμβόλια της Pfizer και την Moderna για παιδιά από 6 έως 11 ετών, όσον αφορά την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες.

Υπέρ της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού στους υγειονομικούς

 

Σχολιάζοντας το ζήτημα του υποχρεωτικού εμβολιασμού ο Θ. Ζαούτης ανέφερε το παράδειγμα της Αμερικής όπου όλα τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης θα καταστήσουν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό καθώς και τα πανεπιστήμια, όπου ήδη ισχύει το μέτρο.

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο Θ. Ζαούτης ήταν απόλυτος: «Θα υποστηρίξω πολύ την υποχρεωτικότητα στους υγειονομικούς. Το θέμα εκεί είναι ασφάλεια και ποιότητα της υγείας στα άτομα που βρίσκονται στο νοσοκομείο. Δεν θέλουμε οι δικοί μας άνθρωποι που βρίσκονται στο νοσοκομεία για άλλο λόγο να κολλάνε κορονοϊό».

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ