ΕΛΛΑΔΑ - 01/03/2021 - 11:46 πμ
Προσοχή: Από σήμερα πρόστιμα και ποινές μαμούθ με on line ελέγχους
Ειδικότερα στο άρθρο 14 της τροπολογίας επισημαίνεται ότι για την ακινησία στα οχήματα τα πρόστιμα για τους παραβάτες οδηγούς, που δήλωσαν on line ακινησία (κρατάνε τις πινακίδες σπίτι) αλλά θα συλληφθούν να κυκλοφορούν το όχημα, ξεκινούν από τις 10.000 ευρώ με επιπλέον καταβολή των ποσού ίσου με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ενώ σε περίπτωση υποτροπήςτότε το πρόστιμο τριπλασιάζεται και κυμαίνεται σε 30.000 ευρώ και αφαίρεση της άδειας οδήγησης του ιδιοκτήτη ή κατόχου του οχήματος για 3 χρόνια!
Προσοχή:
Οι ιδιοκτήτες που πραγματοποίησαν ακινησία, πρέπει να αφαιρέσουν από το όχημα τις πινακίδες κυκλοφορίας και να το έχουν σταθμευμένο μόνινα (σε πάρκινγκ και όχι στον δρόμο) στην ακριβή τοποθεσία που έχουν δηλώσει. Σε περίπτωση που το όχημα βρεθεί παρκαρισμένο σε διαφορετική τοποθεσία τότε επιβάλλονται τα παραπάνω πρόστιμα!
Τέλος δημιουργείται μια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για όλα τα οχήματα ώστε η ΑΑΔΕ να μπορεί να διαπιστώσει ποια κινούνται χωρίς να έχουν πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας ή είναι ανασφάλιστα ή δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ ώστε να μπορέσει επιτέλους να πραγματοποιήσει μια αξιόπιστη διασταύρωση στοιχείων και να επιβληθούν τα πρόστιμα που ορίζει η νομοθεσία στους παραβάτες ιδιοκτήτες οχημάτων.
πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.newsauto.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ποιοι πρέπει να αλλάξουν το δίπλωμα οδήγησης μέσα στο 2026
31.08.2026 - 3:00 μμ
Όλες οι φυλές του Τσίπρα: Οι πατρίκιοι, οι πληβείοι και η… Βαρόνη Θεώνη Σταφ
31.08.2026 - 2:00 μμ
























