Πέμπτη 30.06.2022

Αυστραλία: Βρέφος γεννήθηκε με μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό του

Viral έγινε στο TikTok η μικρή, η οποία γεννήθηκε με ένα μόνιμο «χαμόγελο» στο πρόσωπό της. Οι γονείς του μωρού από την Αυστραλία, που γεννήθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, άρχισαν να χρησιμοποιούν τη δημοφιλή πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο για την πάθηση της μικρής.

Η Ayla πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση που ονομάζεται «αμφοτερόπλευρη μακροστομία», η οποία παρουσιάζεται όταν το στόμα του εμβρύου δεν σχηματίζεται σωστά, όταν είναι ακόμα στην μήτρα. «Ο άντρας μου κι εγώ δεν γνωρίζαμε γι’ αυτήν την κατάσταση ούτε είχαμε γνωρίσει ποτέ κάποιον που να έχει γεννηθεί με μακροστομία» είπε η μητέρα του παιδιού. «Οπότε πάθαμε σοκ».

Η νεαρή γυναίκα είπε πως όταν είδε την κόρη της για πρώτη φορά, η κατάστασή της ήταν ολοφάνερη, αφού η μικρή ήταν μικροσκοπική. Οι γιατροί τους ενημέρωσαν λίγες ώρες μετά τον τοκετό για την πάθηση του βρέφους.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ως μητέρα ήταν τι είχα κάνει λάθος, ιδιαίτερα αφού ήμουν τόσο σχολαστική σε όλη μου την εγκυμοσύνη», δήλωσε η μητέρα της Ayla.

Ψαριά… από τις λίγες, με καλάμι, για δύο Χανιώτες – Δείτε το τεράστιο ψάρι

Τα viral της ημέρας: Κουτάβι κλέβει το…γλειφιτζούρι ενός μωρού με έξυπνο τέχνασμα [βίντεο]

Οι γιατροί καθησύχασαν τους γονείς τους βρέφους ότι δεν είχαν κάνει κάτι λάθος, ήδη πριν διαγνωστεί η Ayla με μακροστομία. Οι γονείς της μικρής αποφάσισαν αργότερα να δημιουργήσουν λογαριασμό στο TikTok, μέσα από τον οποίο θέλουν να ευαισθητοποιήσουν και ενημερώσουν το κοινό για αυτή την πάθηση, ψάχνοντας, παράλληλα, να βρουν και τις ανάλογες απαντήσεις.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ