Δευτέρα 03.10.2022

Ανεβάζουν ταχύτητα τα online σούπερ μάρκετ

Ανοδική είναι η τάση που παρουσιάζουν οι πωλήσεις των online σούπερ μάρκετ στη χώρα μας για το χρονικό διάστημα από τον Μάϊο ως και τις 21 Αυγούστου.

Σύμφωνα με στοιχεία της Convert Group η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των data & analytics για το Ηλεκτρονικό και Omnichannel εμπόριο προϊόντων, μέσω της πλατφόρμας της eRetail Audit, ο κλάδος του Online Super Market ξεκίνησε να καταγράφει συνολική αλλά και μηνιαία αύξηση από τον φετινό Μάιο έως τις 21 Αυγούστου σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Συγκεκριμένα η συνολική αύξηση που καταγράφεται για το διάστημα των 3 μηνών είναι +5,5% σε επίπεδο όγκου πωληθέντων τεμαχίων και +13,2% σε επίπεδο αξίας αγαθών. Αν συνυπολογισθούν και οι πρώτες τρεις εβδομάδες του Αυγούστου η συνολική αύξηση φτάνει το +5,7% τεμαχιακά και +13,9% αξιακά.

Σε επίπεδο μήνα, η αρχική ένδειξη της ανάπτυξης στο online κανάλι εμφανίστηκε τον Μάιο με +1,3% τεμαχιακή αύξηση και μετά ακολούθησαν +6,3% τον Ιούνιο, +10% τον Ιούλιο και +6,6% το πρώτο 21ήμερο του Αυγούστου. Φαίνεται δηλαδή ότι οι Έλληνες καταναλωτές αψηφούν τον πληθωρισμό και αγοράζουν ακόμα μεγαλύτερες ποσότητες από τα online super market.

Αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους οι Έλληνες καλύπτουν τις ανάγκες του νοικοκυριού με αυξανόμενη τάση από το online κανάλι των Super Markets, ενώ στην αρχή του έτους είδαμε υποχώρηση, ο κ. Παναγιώτης Γκεζερλής, ιδρυτής και πρόεδρος της Convert Group τονίζει ότι:

«Στην αρχή του έτους είδαμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα -αλλά και παγκοσμίως- μείωση στους όγκους του eCommerce για τον απλούστατο λόγο ότι οι καταναλωτές -μετά από 2 χρόνια εγκλεισμού- επιθυμούσαν πρωτίστως να κοινωνικοποιηθούν μέσω της κατανάλωσης στα φυσικά καταστήματα.

Αυτή η αντανακλαστική κίνηση φαίνεται ότι ολοκληρώθηκε και περνάμε σε ανάπτυξη που τον Ιούλιο έφτασε σε διψήφιο ποσοστό αύξησης στον όγκο τεμαχίων που αγοράστηκαν online σε σχέση με τον Ιούνιο του 2021. Ας μην ξεχνάμε ότι σε περιόδους οικονομικών δυσκολιών, ο καταναλωτής πάντα στρέφεται online για να συγκρίνει τιμές προϊόντων και συνολική αξία καλαθιών. Και ιστορικά αν το δούμε άλλωστε, στην οικονομική κρίση άνθισε το ηλεκτρονικό εμπόριο στη χώρα μας» προσθέτει ο ίδιος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ