Πέμπτη 11.08.2022

Απίστευτη πρόκληση στην Αγιά Σοφιά: Εκατοντάδες παιδιά φωνάζουν «Αλλάχου άκμπαρ» μέσα στον ναό

Εκατοντάδες παιδιά σχολικής ηλικίας συγκεντρώθηκαν στην Αγιά Σοφιά και φώναξαν το ισλαμιστικό σύνθημα «Αλλάχου άκμπαρ»  («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος»), την ώρα που ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζει τον ναό «Σύμβολο της Άλωσης».

 

Τα παιδιά βρέθηκαν στην Αγιά Σοφιά στα πλαίσια της «Συνάντησης θερινών σχολείων Αγία Σοφία», που διοργάνωσε το ίδρυμα TÜGVA ( Ίδρυμα Τουρκικής Νεολαίας)  διοικητική θέση κατέχει ο Μπιλάλ Ερντογάν, γιος του προέδρου της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο:

Οι Τούρκοι γιορτάζουν την επέτειο της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Πριν λίγες ημέρες ήταν η επέτειος της μετατροπής της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί. Με την αφορμή αυτή, στην Τουρκία κυκλοφόρησαν δύο βιβλία και ένα ντοκιμαντέρ, τα οποία παρουσίασε η Διεύθυνση Επικοινωνιών της Τουρκικής Προεδρίας. Στο ένα από τα δύο βιβλία, τον πρόλογο έχει γράψει ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στον πρόλογο του βιβλίου, ο Ερντογάν υπενθυμίζει πως με προεδρικό διάταγμα στις 10 Ιουλίου του 2020 διασφαλίστηκε η επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τέμενος. Επίσης, αναφέρει ότι το γεγονός ότι η Αγιά Σοφιά επανέκτησε «τη θέση της ως χώρος λατρείας, δεν σημαίνει πως έχασε το καθεστώς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ