Κυριακή 22.05.2022

Bitcoin: «Βουτιά» σχεδόν 9% – Το sell off «έσβησε» 129 δισ. από τα κρυπτονομίσματα

Συγκεκριμένα το κορυφαίο κρυπτονόμισμα υποχωρεί σχεδόν 9%, πάνω από τα 33.οοο δολάρια το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ και άλλα κρυπτονομίσματα υποχώρησαν εξίσου απότομα, όπως το ethereum που χάνει περίπου 7,8%.

Η εξέλιξη δεν εκπλήσσει αφού το ισχυρότερο κρυπτονόμισμα στον κόσμοακολουθεί σταθερά εδώ και μήνες την κατεύθυνση των χρηματιστηριακών δεικτών και χθες το κλίμα ήταν ζοφερό σστη Wall Street, όπου ο Dow Jones έχασε περισσότερες από 1.000 μονάδες σημειώνοντας τη χειρότερη ημερήσια πτώση του από το 2020.

Ωστόσο είχαν προηγηθεί κέρδη σε υψηλό διετίας στις συναλλαγές του Bitcoin, αφότου ο επικεφαλής της Fed, Τζερόμ Πάουελ καθησύχασε τους επενδυτές ανακοινώνοντας ότι η Κεντρική Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών δεν εξετάζει ιδιαίτερα επιθετική πολιτική επιτοκίων.

Στη συνέχεια,ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης Dow Jones έχασε 3,53% στις 32.857 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 4,99% στις 12.317 μονάδες.

Το χθεσινό sell-off ήταν ευρύ, με περισσότερο από το 80% των μετοχών του S&P 500 να υποχωρούν. Οι μεγάλες μετοχές τεχνολογίας δέχθηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, με τη μητρική του Facebook, Meta, και την Amazon να υποχωρούν κατά 5,8% και 7,1%, αντίστοιχα. Η Microsoft σημείωσε πτώση 4,7%, ενώ η Salesforce υποχώρησε 6,3%.

Λογαριασμοί ρεύματος: Βήμα-βήμα η διαδικασία για την επιστροφή χρημάτων

600 ευρώ επιστροφή στον λογαριασμό ρεύματος: Βήμα-βήμα η αίτηση για να τα πάρετε

To bitcoin έχασε ένα «βασικό επίπεδο»

O Vijay Ayyar, αντιπρόεδρος στο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Luno δήλωσε στο CNBC ότι το bitcoin «έχασε ένα βασικό επίπεδο» όταν έπεσε κάτω από τα 37.500 δολάρια και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει «μια κίνηση πολύ χαμηλότερα» τις επόμενες ημέρες. Πρόσθεσε ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει ακόμα και τα 30.000 δολάρια σύντομα και εάν η τιμή πέσει κάτω από αυτό, θα μπορούσε να πέσει και πιο κάτω, στα 25.000 δολάρια.

«Ωστόσο, θα μπορούσαμε να δούμε κάποια ράλι ανακούφισης στο μεταξύ, αλλά τίποτα που να δείχνει μια αλλαγή στο συναίσθημα» εκτός εάν το bitcoin καταφέρει να βρει υποστήριξη στην αγορά πάνω από 42.000 δολάρια, πρόσθεσε ο Ayyar.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ