Τετάρτη 21.02.2024

Δύο άντρες, ίδιο όνομα, ίδιο πρόσωπο, απίστευτες συμπτώσεις – Η ιστορία των κυρίων Feigl

Ίδιο ύψος, ίδια μαλλιά, ίδιο επάγγελμα, ίδιο όνομα και επώνυμο, αλλά εντελώς άγνωστοι μεταξύ τους. Γίνεται; Κι όμως γίνεται στην περίπτωση του 32χρονου Brady Feigl και τους 27χρονου Brady Feigl.

Είναι και οι δύο ψηλοί με ύψος 1, 93, έχουν κόκκινα μαλλιά και γένια και φορούν και οι δύο φορούν γυαλιά. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα πώς οι δύο άνδρες έχουν κοινά επαγγελματικά ενδιαφέρονται καθώς παίζουν μπέιζμπολ μικρής κατηγορίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Πώς γνωρίστηκαν;
Τους δύο παίκτες μπέρδεψαν για πρώτη φορά το 2015, όταν ο προπονητής του νεότερου Feigl έλαβε ένα περίεργο τηλεφώνημα από το γραφείο ενός χειρουργού, ο οποίος μόλις έξι μήνες νωρίτερα είχε χειρουργήσει τον αγκώνα του νεότερου Feigl.

Ο νεότερος Feigl, ο οποίος αγωνίζεται στους Las Vegas Aviators, δήλωσε στην εφημερίδα Clarion Ledger: «Είχαν περάσει έξι με επτά μήνες από το χειρουργείο και το γραφείο του γιατρού τηλεφώνησε στον προπονητή και είπε: “Έι, πότε θα έρθει ο Brady για το χειρουργείο;”».

Αποδείχθηκε ότι ο μεγαλύτερος Feigl, ο οποίος παίζει στους Long Island Ducks, επρόκειτο να χειρουργηθεί από τον ίδιο γιατρό.

Τότε ήταν που ο παίκτης των Aviators, δηλαδή ο νεότερος Feigl, ανακάλυψε ότι είχε έναν σωσία.

«Έτσι έμαθα ότι είμαστε δύο», εξήγησε ο 27χρονος.

Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο περίεργο περιστατικό – με τους δύο πανομοιότυπους αθλητές καθώς δύο χρόνια αργότερα βρέθηκαν και πάλι αντιμέτωποι με μια… κρίση ταυτότητας.

Το 2017, η ομάδα μπέιζμπολ του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, όπου έπαιζε ο νεότερος Feigl, προσπαθούσε να επισημάνει τον πρώην παίκτη της σε ένα tweet, όταν έκανε tag τον λάθος κοκκινομάλλη.
Στην πραγματικότητα, είχαν κάνει tag τον μεγαλύτερο Feigl, ο οποίος έπαιζε τότε για τους San Diego Padres.

Το tweet προκάλεσε την απάντηση του παίκτη που είχε κάνει tag, δηλαδή του μεγαλύτερου Feigl, ο οποίος έγραψε: «Λάθος Brady Feigl».

Τι έδειξε το test DNA
Η ιστορία των Feigls εξέπληξε πολλούς, με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Inside Edition να φέρνει τους δύο μαζί για πρώτη φορά, όπου συνέκριναν τις ομοιότητές τους.

«Εκτός από την οικογένειά μου δεν πίστευα ότι υπήρχαν άλλοι Feigls», είπαν και οι δύο.

Μετά την προβολή του επεισοδίου, οι οπαδοί του μπέιζμπολ έμειναν έκπληκτοι, πεπεισμένοι ότι οι άνδρες είχαν χωριστεί κατά τη γέννησή τους – παρά την ηλικιακή διαφορά των πέντε ετών.

Έτσι, το Inside Edition τους έφερε ξανά μαζί- αυτή τη φορά για να κάνουν ένα τεστ DNA για να διαπιστώσουν αν είχαν συγγένεια.

Τα αποτελέσματα του τεστ καθόρισαν ότι το ζευγάρι είχε γερμανική καταγωγή, και οι δύο στο επίπεδο του 53%. Αλλά δεν βρέθηκε καμία βιολογική σύνδεση. «Είμαστε ακόμα αδέρφια κατά κάποιον τρόπο», δήλωσε ο μεγαλύτερος Feigl.

«Και θα είμαστε πάντα ο Brady Feigl» απάντησε ο νεότερος Feigl.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ