Κυριακή 01.10.2023

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις τιμές στα καύσιμα!

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τις τιμές των καυσίμων το Σεπτέμβριο,σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων. Ειδικότερα, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στο Mega εκτίμησε ότι το Σεπτέμβριο η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα είναι μονίμως πάνω από τα 2 ευρώ, όπως εξελίσσεται η κατάσταση διεθνώςΣτην συνέχεια ρωτήθηκε εάν η τιμή της βενζίνης μπορεί να αγγίξει τα 2,50 ευρώ με 2,60  ευρώ και απάντησε ότι: «Όχι, δεν το πιστεύω, δεν θέλω να το πιστέψω», απάντησε  κατηγορηματικά και τόνισε «περάσαμε τα 2 ευρώ στην τιμή για την απλή αμόλυβδη βενζίνη και το  πετρέλαιο πέρασε το  1,90 ευρώ.Φανταστείτε να μην είχαμε την ενίσχυση στην αντλία τα 15 λεπτά».

Για το θέμα των καυσίμων μίλησε  και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ. Όπως είπε σήμερα η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνηςπανελλαδικά βρίσκεται σήμερα στα 2,050 ευρώ. Και πρόσθεσε ότι στα ίδια επίπεδα και σχεδόν και λίγο πιο κάτω βρίσκεται η τιμή του πετρελαίου. Το πετρέλαιο είναι αυτό το οποίο επηρεάζει ως κόστος ενέργειας τα παραγόμενα προϊόντα και τα καταναλωτικά αγαθά, τόνισε με έμφαση.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυτή την εβδομάδα θα κυλήσει σταθερά. Και συνέχισε λέγοντας ότι η τιμή της βενζίνης θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα που βρίσκεται τώρα και μετέπειτα θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι. Ωστόσο, την ίδια ώρα τόνισε ότι η κατάσταση είναι απρόβλεπτη και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει τι  γίνεται την επόμενη ημέρα.

Επίσης, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους γίνεται αυτό. «Όταν οι διεθνείς τιμές του αργού πετρελαίου ανεβαίνουν, κατεβαίνουν οι τιμές του διυλισμένου προϊόντος. Και όταν κατεβαίνουν οι διεθνείς τιμές του αργού, ανεβαίνουν οι τιμές του διυλισμένου προϊόντος με αποτέλεσμα να βλέπουμε καταστάσεις τις οποίες δεν τις έχουμε ξανά δει ποτέ», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος ο κ. Ασμάτογλου αναφέρθηκε και στο πετρέλαιο κίνησης τονίζοντας ότι: «Είδαμε να αυξάνεται πολύ αλματωδώς το πετρέλαιο κίνησης και πρόσθεσε ότι αν η κυβέρνηση σταματήσει την επιδότηση των 15 λεπτών, τότε η τιμή του πετρελαίου θα φτάσει την αντίστοιχη της αμόλυβδης και θα είναι ίση με τις τιμές που έχει σήμερα και η Ολλανδία που είναι η ακριβότερη χώραστην Ευρώπη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ