ΚΟΣΜΟΣ - 27/04/2022 - 4:30 μμ
Εισβολή στην Ουκρανία: «Καμπανάκι» για τα ποσοστά ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ – «Η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη»
Ανήμερα της επετείου της πυρηνικής καταστροφής του Τσέρνομπιλ (26 Απριλίου 1986), ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας ανακοίνωσε ότι στις εγκαταστάσεις και γύρω από το πρώην πυρηνικό εργοστάσιο στην Ουκρανία παρουσιάζονται «μη φυσιολογικά» επίπεδα ραδιενέργειας.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο γενικός διευθυντής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, Ράφαελ Γκρόσι, 36 χρόνια μετά το πυρηνικό δυστύχημα, επισκέφθηκε το σημείο και σήμανε συναγερμό, λέγοντας ότι η κατάσταση είναι πολύ επικίνδυνη, μετά το σύντομο πέρασμα και κατάληψη του εργοστασίου το προηγούμενο διάστημα από τους Ρώσους.
«Η κατάσταση είναι πολύ πολύ επικίνδυνη» ανέφερε ο Γκρόσι, ενώ συμπλήρωσε πως «υπήρξαν κάποιες στιγμές που τα επίπεδα ανέβηκαν λόγω της μετακίνησης του βαρέως εξοπλισμού που έφερναν εδώ οι ρωσικές δυνάμεις και όταν έφυγαν».
«Παρακολουθούμε το φαινόμενο αυτό μέρα με τη μέρα» κατέληξε.
#BREAKING Radiation levels at Chernobyl nuclear disaster site ‘abnormal’, rose after Russian forces took over the area: IAEA chief pic.twitter.com/9z58V67Jpr
— AFP News Agency (@AFP) April 26, 2022
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Τραμπ δήλωσε ότι Ουκρανία και Ρωσία συμφώνησαν να μην πλήττουν ενεργειακούς στόχους
16.09.2026 - 10:00 μμ
Το κόλπο γκρόσο της Κίνας για την απειλή της AI
16.09.2026 - 9:00 μμ
Οι παγετώνες των Ιμαλαΐων λιώνουν όλο και πιο γρήγορα -Τι σημαίνει για τον πλανήτη
16.09.2026 - 8:00 μμ


























