Τρίτη 07.02.2023

Ένα ακόμη δώρο του κ. Τσίπρα προς τον κ. Μητσοτάκη

Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι έχουν τη χάρη. Για τους αριστερούς λένε ότι βρίσκονται σε διαρκή επαναστατική ετοιμότητα, οι κεντροδεξιοί είναι τελικά εκείνοι που περιμένουν την ευκαιρία για να αρχίσουν να ρίχνουν από τα ταμπούρια τους. Όχι εναντίον των αλλοθρήσκων, αλλά εναντίον των φίλων και γειτόνων. Κι εκεί που ένας χιονιάς απείλησε με εμφύλια σύρραξη στα μετόπισθεν, έφτασε το ιππικό. Ή αλλιώς, η πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας έχει τους δικούς του λόγους για να πετάξει το γάντι στον κ. Μητσοτάκη. Βλέπει τον κίνδυνο Ανδρουλάκη στις δημοσκοπήσεις και πολύ περισσότερο την αλλαγή πλεύσης των λεγόμενων «οργανωμένων συμφερόντων» σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλει να βάλει ανάχωμα στο… μοιραίο. Κι από την άλλη θέλει να στείλει και ένα μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του: Ότι υπάρχει «εξωτερικός εχθρός», οπότε και πρέπει να αναβάλλουν για αργότερα την επίλυση των όποιων διαφορών τους.

Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει στο μέλλον να λέει ότι ο κ. Τσίπρας του έκανε τα πιο όμορφα πολιτικά δώρα και μάλιστα στην κατάλληλη κάθε φορά στιγμή. Η πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα βάζει τέλος στην εσωστρέφεια που προκάλεσε η αδυναμία της κρατικής μηχανής να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια χιονοθύελλα. Την ώρα που οι οπαδοί της κυβέρνησης κοπανούσαν ο ένας το κεφάλι του άλλου, ήρθε η πρόταση μομφής του κ. Τσίπρα για να τους θυμίσει ότι υπάρχει και μία πραγματική δουλειά που πρέπει να γίνει: Να αποτραπεί η επιστροφή στην παράνοια…

Είναι άραγε τόσο «λάθος» ο κ. Τσίπρας και τόσο έξυπνοι όσοι βλέπουμε ότι ήταν η χειρότερη δυνατή κίνηση που μπορούσε να κάνει; Σίγουρα όχι! Η κίνηση του κ. Τσίπρα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως εσφαλμένη σε ένα στατικό περιβάλλον που οι αντίπαλοί του θα ήταν έτοιμοι να παραδοθούν άνευ όρων και ο ίδιος δεν θα αντιμετώπιζε το παραμικρό πρόβλημα. Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι! Προφανώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κ. Τσίπρας του υπαγορεύουν να σώσει στην παρούσα φάση τους… αντιπάλους του! Προτιμάει μία «τιτανομαχία» με τον κ. Μητσοτάκη, παρά δύο εσωτερικούς πολέμους, έναν με τον κ. Ανδρουλάκη για την κυριαρχία στην κεντροαριστερά και έναν ακόμη στο εσωτερικό του κόμματός του με την εσωκομματική του αντιπολίτευση.

Φτάνει μία πρόταση μομφής για να αλλάξει το κλίμα για τον κ. Τσίπρα; Όχι! Όχι από τη στιγμή που οι πιθανότητές του να επιστρέψει στην εξουσία μειώνονται κάθε μέρα και περισσότερο και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τον εγκαταλείπουν ψηφοφόροι, αλλά και οι φίλοι του στον επιχειρηματικό στίβο. Η φθορά έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και δεν μπορεί να σταματήσει. Ίσως να μειωθεί η ταχύτητα της κατρακύλας. Ως εκεί ναι, και αυτός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο στόχος…

 

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@liberal.gr

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.liberal.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ