Πέμπτη 11.08.2022

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Ποιοι θα έχουν πρόσθετη έκπτωση 15%

Πρόσθετη έκπτωση 15% θα λάβουν οι λήπτες επιστρεπτέας προκαταβολής οι οποίοι τακτοποίησαν τις οφειλές τους πριν την καταληκτική ημερομηνία εφάπαξ εξόφλησης ή καταβολής της πρώτης δόσης έως τις 29 Ιουλίου. Ένας στους τρεις λοιπόν θα λάβει την επιπλέον έκπτωση.

Μέχρι την Τετάρτη, 210.170 ΑΦΜ έφεραν 241 εκατ. ευρώ στα δημόσια ταμεία πληρώνοντας την επιστρεπτέα προκαταβολή. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ 71.590 από αυτά τα ΑΦΜ κέρδισαν επιπλέον 15% που μεταφράζεται σε 42 εκατ. ευρώ εξοφλώντας εφάπαξ την οφειλή τους.

Αρμόδια πηγή του οικονομικού επιτελείου σημειώνει ότι οι περισσότεροι από αυτούς που εξοφλούν εφάπαξ τις οφειλές τους δεν χρωστούν πάνω από 500 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και οι μεγάλες οφειλές της τάξεις των 200.000 -300.000 ευρώ.

Έχοντας καταβάλλει ήδη σχεδόν τον μισό φετινό ΕΝΦΙΑ και περίπου το ένα τρίτο του βεβαιωμένου έως τώρα φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, οι φορολογούμενοι σπεύδουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους στην εφορία. Πρόκειται για 1,077 δισ. ευρώ σε σύνολο 2,265 δισ. ευρώ και πληρωμές 523 εκατ. ευρώ σε σύνολο 1,780 δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Αυτό εξάλλου φαίνεται και στα έσοδα του δημοσίου την ώρα που ο τουρισμός ανεβάζει τις προσδοκίες και «δείχνει» ότι η χώρα αναμένεται να ξεπεράσει τις επιδόσεις της σε ό,τι αφορά τη «βαριά βιομηχανία» το άκρως πετυχημένο 2019.

Κάθε μήνα χτίζεται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος από τις υπερβάσεις των εσόδων. Αυτό προϋποθέτει ότι ο στόχος για το πρωτογενές έλλειμμα παραμένει αμετάβλητος. Πάντως ένας νέος κύκλος παροχών δεν βρίσκεται στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης και αυτό το δείχνει τόσο το υπουργείο Οικονομικών, όσο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Με τα βλέμματα στραμμένα στη μεταβολή της τιμής του φυσικού αερίου, κορυφαία στελέχη του ΥΠΟΙΚ παραπέμπουν με νόημα στον Σεπτέμβρη όπου τότε θα γίνει η ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.powergame.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ