Δευτέρα 03.10.2022

Ερντογάν: Η Κριμαία είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ουκρανίας, η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση στη Ρωσία

Η Τουρκία στηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και απορρίπτει την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας, είπε ο Ταγίπ Ερντογάν την Τρίτη.

«Η επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία, της οποίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι, είναι ουσιαστικά απαίτηση του διεθνούς δικαίου», είπε ο Ερντογάν σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στη Δεύτερη Σύνοδο Κορυφής για την Πλατφόρμα της Κριμαίας, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο «Anadolu».

Η Πλατφόρμα της Κριμαίας είναι ένας διεθνής συντονιστικός μηχανισμός της Ουκρανίας για να επιστήσει περισσότερη παγκόσμια προσοχή στην παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία το 2014.

Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας

Ο Ερντογάν είπε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Πλατφόρμα της Κριμαίας, που δημιουργήθηκε για να επιλύσει το ζήτημα της Κριμαίας με ειρηνικά μέσα.

«Η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας και δηλώνει ανοιχτά από την πρώτη μέρα ότι αυτό το βήμα είναι παράνομο», είπε.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της πολιτικής ενότητας της Ουκρανίας είναι «κρίσιμης σημασίας» όχι μόνο για την περιφερειακή αλλά και για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα.

«Η διασφάλιση της ασφάλειας και της ευημερίας των συμπατριωτών μας Τατάρων της Κριμαίας είναι επίσης μεταξύ των προτεραιοτήτων της Τουρκίας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.iefimerida.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ