Σάββατο 04.02.2023

Γιάννης Πλακιωτάκης: «Υπηρετούμε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα πολλούς και παράλληλους στόχους»

«Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετέχει στη μεγάλη κυβερνητική προσπάθεια, υπηρετώντας αποτελεσματικά, πολλούς, παράλληλους στόχους», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας σήμερα στην Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Πλακιωτάκης, αφού εξέφρασε την βεβαιότητα του ότι οι Έλληνες αναγνωρίζουν το σημαντικό έργο που παράγει καθημερινά η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και απορρίπτουν την πρόταση δυσπιστίας, αναφέρθηκε εκτενώς στους βασικούς στόχους του ΥΝΑΝΠ.

«Οι βασικοί στόχοι μας», είπε, «είναι :

–          Η προστασία των θαλάσσιων συνόρων της χώρας.

–          Η ασφάλεια στις θάλασσες και στις ακτές.

–          Η στήριξη των ναυτικών και της ακτοπλοΐας, ώστε να ξεπεράσουν τις αρνητικές επιπτώσεις της πανδημίας.

–          Η διασφάλιση και διεύρυνση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών μας με την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και μεταξύ τους.

–          Η αξιοποίηση των λιμανιών της πατρίδας μας.

–          Η προστασία της υγείας επιβατών και πληρωμάτων, και.

–          Η ανάπτυξη των νησιών, με τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για ολοκληρωμένη πολιτική στο νησιωτικό χώρο και συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη έργων υποδομής και επιχειρηματικότητας.

Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και συστηματική προσπάθεια», επεσήμανε, «προχωράμε στην υλοποίηση του συνολικού σχεδιασμού μας για τη ναυτιλία και τη νησιωτικότητα.

Προστατεύουμε αποτελεσματικά τα θαλάσσια σύνορα μας. Σώζουμε ζωές στο Αιγαίο. Στηρίζουμε τους ναυτικούς και τη ναυτιλία. Ενισχύουμε το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του. Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις, σε όλα τα επίπεδα. Προχωράμε την αξιοποίηση των λιμανιών μας. Δίνουμε ουσία και νόημα στη νησιωτικότητα.

Δημιουργούμε», ανέφερε, «ένα ολοκληρωμένο, σύγχρονο, λειτουργικό πλαίσιο, μέσα στο οποίο θα αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας στα χρόνια που έρχονται».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ