Παρασκευή 02.12.2022

Γκάφα ολκής από τον Μπόρις Τζόνσον: Ευχαρίστησε τον Πούτιν αντί για τον Ζελένσκι

Σε ένα σημαντικό – προφανώς εκ παραδρομής- σφάλμα υπέπεσε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κατά τη ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο, καθώς αντί να ευχαριστήσει τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε τον Βλάντιμιρ Πούτιν για την «εμπνευσμένη ηγεσία του» όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Η γκάφα του Τζόνσον έγινε την ώρα που αναφερόταν στην αντεπίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική εισβολή, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να διπλασιάσουμε τις προσπάθειες για την ενίσχυση της άμυνας των Ουκρανών» καθώς ο Πούτιν κήρυξε μερική επιστράτευση, κίνηση που ερμηνεύεται ως μεγάλη κλιμάκωση από τη Δύση.

 «Χάρη στον ηρωισμό των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, εν μέρει και των όπλων που είμαστε περήφανοι που τους προσφέρουμε, συγχαίρω τον τιμημένο φίλο μου (Τζέιμς Χίπι) για το έργο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου, τον οπλισμό που στέλνουμε, είναι μακρά η λίστα.

Επίσης ευχαριστώ, φυσικά, την εμπνευσμένη ηγεσία του Βλαντιμίρ Πούτιν», είπε και έσπευσε να διορθώσει: «την εμπνευσμένη ηγεσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, συγχωρείστε με, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν αποπεμφθεί τις τελευταίες ημέρες από μεγάλα τμήματα στα βορειοανατολικά της χώρας γύρω από το Χάρκοβο.

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε στη συνέχεια ότι η Βρετανία θα πρέπει να είναι έτοιμη να προσφέρει «περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη» και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ