Τρίτη 07.02.2023

ΗΠΑ: 16χρονος διέπραξε φόνο και ζητούσε στο Instagram οδηγίες για να ξεφορτωθεί το πτώμα

Ο Τζόσουα Κούπερ συνομιλούσε μέσω βίντεο με έναν γνωστό του, όταν ισχυρίστηκε ότι είχε σκοτώσει κάποιον πριν γυρίσει την κάμερα για να αποκαλύψει τα αιμόφυρτα πόδια ενός ατόμου που ήταν ξαπλωμένο στο πλευρό του.

Η αστυνομία στο Bensalem της Πενσυλβάνια έλαβε μια κλήση εκτάκτου ανάγκης από μια μαμά που ισχυριζόταν ότι η κόρη της ήταν παραλήπτρια την ανησυχητικής βιντεοκλήσης του Κούπερ.

«Η γυναίκα δήλωσε ότι η κόρη της έλαβε μια βιντεοκλήση στο Instagram από έναν 16χρονο γνωστό της», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας. «Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας μέσω βίντεο, ο 16χρονος δήλωσε ότι μόλις είχε σκοτώσει κάποιον».

«Ο 16χρονος αποκάλυψε στο βίντεο τα αιμόφυρτα πόδια ενός ατόμου, ενώ αργότερα ζήτησε βοήθεια για την απομάκρυνση της σορού».

Όταν η αστυνομία πήγε για έλεγχο στο σπίτι του Κούπερ, είδε τον νεαρό να βγαίνει από το πίσω μέρος της κατοικίας του και να προσπαθεί να φύγει τρέχοντας.

Οι αξιωματούχοι μπήκαν στο σπίτι και ανακάλυψαν το σώμα ενός νεαρού κοριτσιού στο μπάνιο. Η 13χρονη ήταν νεκρή από πυροβολισμό. Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι ο 16χρονος είχε προσπαθήσει να καθαρίσει επιμελώς τον χώρο.

Η ταυτότητα της 13χρονης δεν έχει ακόμη δημοσιοποιηθεί, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένειά της την έχει αναγνωρίσει.

Μια άλλη ομάδα αστυνομικών αναζήτησε τον διαφυγόντα Κούπερ και κατάφερε τελικά να τον συλλάβει.

Σε μια ένορκη κατάθεση που είδε το Philadelphia Inquirer, ο Κούπερ είπε στην αστυνομία ότι «ήταν ατύχημα», προσθέτοντας αργότερα ότι «ο πατέρας του θα τον σκότωνε».

Η ένορκη κατάθεση υποδηλώνει επίσης ότι το θύμα είχε στείλει μήνυμα στον Κούπερ εκείνο το πρωί και πήγε στο σπίτι του αργότερα μέσα στην ημέρα.

Ο 16χρονος και η 13χρονη υποτίθεται ότι πέρασαν το απόγευμα παρακολουθώντας μια σειρά του Netflix και, κάποια στιγμή, το θύμα σηκώθηκε για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ