Πέμπτη 27.08.2026

Κάτω από το νερό το ένα τρίτο του Πακιστάν-Στα 10 δισ. δολάρια οι ανάγκες μετά τις φονικές πλημμύρες

Το Πακιστάν θα χρειαστεί περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις της εποχής των μουσώνων και για να ανοικοδομήσει τις υποδομές που καταστράφηκαν, δήλωσε ο υπουργός Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της χώρας, Αχσάν Ικμπάλ, μιλώντας στο AFP.

«Τεράστιες ζημιές προκλήθηκαν στις υποδομές, κυρίως στους τομείς των τηλεπικοινωνιών, της γεωργίας, των μέσω διαβίωσης, αλλά και στο οδικό δίκτυο», εξήγησε ο Ικμπάλ.

Το ένα τρίτο του Πακιστάν βρίσκεται κάτω από το νερό, μετά τις χειρότερες βροχοπτώσεις της εποχής των μουσώνων εδώ και τρεις δεκαετίες.

Global National: Aug. 29, 2022 | One-third of Pakistan underwater after catastrophic flooding

Από τις πλημμύρες έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.136 άνθρωποι, έχουν παρασυρθεί αμέτρητα σπίτια και έχουν καταστραφεί καλλιεργήσιμες εκτάσεις ζωτικής σημασίας.

Περισσότερα από 33 εκατομμύρια άνθρωποι, ένας Πακιστανός στους επτά, έχουν επηρεαστεί από τις πλημμύρες και σχεδόν ένα εκατομμύριο σπίτια έχουν είτε καταστραφεί είτε υποστεί σοβαρές ζημιές.

πηγή άρθρου και φωτογραφίας: https://www.cnn.gr

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ