Σάββατο 04.02.2023

Κόντρα Κ. Μητσοτάκη- Αλ. Τσίπρα στη Βουλή: Δεν ζητήσατε ποτέ συγγνώμη για το Μάτι και τη Μάνδρα

Κόντρα κορυφής μεταξύ του Πρωθυπουργού και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στη Βουλή, η οποία μάλιστα ήταν και εκτός… προγράμματος, καθώς η “μονομαχία” τους προγραμματίζεται για αύριο Κυριακή, κατά τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρενέβη όταν ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον λόγο μετά τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη και τον εγκάλεσε για ψεύδη και αποφυγή ευθύνης.

Ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε υψηλούς τόνους στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε λόγο για “αφωνία” του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την Αττική Οδό, από την οποία ο ίδιος εξασφαλισε αποζημίωση 2.000 ευρω για καθε εγκλωβισμενο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από πλευράς του, μέμφθηκε τον Κυριάκο Μητσιτάκη για “προσχηματική συγγνώμη”, προκαλώντας την έκρηξη του Πρωθυπουργού: “Ακόμη και αν η συγγνωμη της κυβέρνησης ειναι προσχηματική, είναι καλύτερη από καμια συγγνωμη που δεν είπε ο ΣΥΡΙΖΑ για τους νεκρους στο Μάτι και τη Μανδρα”.

“Όταν ήρθαμε στα πράγματα δεν υπήρχε πολιτική προστασία στη χώρα…Θα αγωνιζόμαστε, για να αποκτήσει ο ελληνικός λαός μία πολιτική προστασία αντάξια των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε…”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. “Έχετε αντιληφθεί ότι η συμφωνία της Αττικής οδού να αποζημιώσει με 2.000 κάθε όχημα δεν αναιρεί το δικαίωμα του κάθε οδηγού να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να διεκδικήσει οτιδήποτε παραπάνω κρίνει και το κράτος να προβεί σε όλες τις κινήσεις, για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον; Αυτός είναι νόμος της Νέας Δημοκρατίας. Το δημόσιο να διεκδικεί αποζημίωση σε περίπτωση που ο δρόμος είναι κλειστός”, ανέφερε ο Πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

“Εάν οι Αττικές διαδρομές τα είχαν κάνει όλα σωστά γιατί παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος; Γιατί συμφώνησε να δώσει 2.000 ευρώ; Μου προκαλεί ερωτήματα μεγάλα η στήριξη που παρέχετε σε μία ιδιωτική εταιρεία όταν αυτή είναι σαφές ότι έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για ό,τι συνέβη…Δε ζητήσατε συγγνώμη για το Μάτι και την Μάντρα. Αναλάβατε την πολιτική ευθύνη. Συγγνώμη δε ζητήσατε ποτέ. Δεν είχα πρόθεση να επαναφέρω τη συζήτηση σε ένα τραγικό για τη χώρα συμβάν. Αλλά θέλω να επαναλάβω ότι η κριτική που σας ασκήσαμε δεν ήταν για το γεγονός ότι μία φωτιά στέρησε τη ζωή σε περισσότερους από 100 συμπολίτες μας ή για το 112. Ήταν για αυτό το σόου που στήσατε, όταν γνωρίζατε ότι υπήρχαν νεκροί.”, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις σαφείς αιχμές του Κυριάκου Μητσοτάκη για υποστηρικτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Αττική Οδό, ο Αλέξης Τσίπρας, αντέδρασε αρνούμενος τις αιτιάσεις και σε υψηλού τόνους:

Αντί να τηλεφωνείτε στον πρόεδρο της εταιρείας για την αποζημίωση, να μιλήσετε ευθέως για τις ευθύνες της και τις δικές σας ευθύνες. Είναι αδιανόητο να μας λέτε ότι δεν είχατε καταγεγραμμένα πρακτικά. Το να λέτε ψέματα για να αποφύγετε ευθύνες, είναι μεγαλύτερο ατόπημα από την κακή διαχείριση. Σε δύσκολες στιγμές για τη δική μου κυβέρνηση ανέλαβαν την ευθύνη και παραιτήθηκαν υπουργοί. Τότε είπατε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη δίχως παραιτήσεις. Θα πληρώσετε τώρα τη δική σας στάση”, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

 

 

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ