Σάββατο 22.06.2024

“Μικρό Ταρανδάκι”: Η “αληθινή Μάρθα” μηνύει το Netflix για 170.000.000 δολάρια

Τι αναφέρεται στη μήνυση

Η Χάρβεϊ κατηγορεί τη συνδρομητική πλατφόρμα και τη σειρά για συκοφαντική δυσφήμηση, αμέλεια, εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και παραβιάσεις του δικαιώματος δημοσιότητας

Το είπε και το έκανε η Φιόνα Χάρβεϊ, η «αληθινή Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι», καταθέτοντας μήνυση για δυσφήμηση στο Netflix, με την οποία διεκδικεί 170 εκατ. δολάρια ως αποζημίωση!

Η παρουσίαση του «Baby Reindeer» ως αληθινής ιστορίας είναι «το πιο μεγάλο ψέμα στην ιστορία της τηλεόρασης» ισχυρίζεται η Φιόνα Χάρβεϊ στη μήνυσή της.

Η ταυτότητα της «αληθινής Μάρθας» αποκαλύφθηκε, όταν θεατές της σειράς την αναγνώρισαν ως τη Μάρθα, τη γυναίκα που κατασκοπεύει και παρενοχλεί τον Ντόνι, τον ήρωα στο «Μικρό Ταρανδάκι».

 

Στη σειρά-φαινόμενο των επτά επεισοδίων, ο Σκοτσέζος ηθοποιός Ρίτσαρντ Γκαντ παίζει και σκηνοθετεί τον εαυτό του ως «θύμα παρενόχλησης» επί σειρά ετών από τη Μάρθα, με χιλιάδες μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου γραπτά και φωνητικά, πηγαίνοντας στο μπαρ όπου εργάζεται ή στις stand up παραστάσεις του, φτάνοντας ακόμα και στο σημείο να τον παρενοχλήσει σεξουαλικά, αλλά και να επιτεθεί ακόμη και στους γονείς και στη φιλενάδα του. Σχετικά με την ένδειξη στους τίτλους, μια «αληθινή ιστορία», η Χάρβεϊ τη χαρακτήρισε «το μεγαλύτερο ψέμα».

Τι αναφέρεται στη μήνυση

«Είναι ένα ψέμα, το οποίο αφηγούνται το Netflix και ο δημιουργός της σειράς Ρίτσαρντ Γκαντ από απληστία και δίψα για δημοσιότητα. Είναι ένα ψέμα με στόχο να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές, περισσότερη προσοχή, να συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα. Το Netflix έκανε τους θεατές να πιστέψουν ότι τα φανταστικά στοιχεία της σειράς ήταν πραγματικά και επέτρεψε στους θεατές να την εντοπίσουν στην πραγματική ζωή και να καταστραφεί η ζωή της μηνύτριας Φιόνα Χάρβεϊ, γιατί έκτοτε βομβαρδίζεται από μίσος και δέχεται κακοποίηση απ’ όλο τον κόσμο εξαιτίας του πώς απεικονίζεται η Μάρθα» αναφέρεται στη μήνυση.

Η Χάρβεϊ ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν καταδίωξε τον Γκαντ, δεν του επιτέθηκε σεξουαλικά, ούτε καταδικάστηκε ποτέ για καταδίωξη και σίγουρα δεν κατέληξε ούτε στη φυλακή ούτε στα δικαστήρια, όπως στη σειρά, η οποία εκτιμά ότι τη δυσφήμησε σφοδρά, γι’ αυτό και κατηγορεί το Netflix ότι «της προκάλεσε μέγιστη ηθική βλάβη», σύμφωνα με τη μήνυση που εξασφάλισε το TMZ.

Η Χάρβεϊ κατηγορεί τη συνδρομητική πλατφόρμα και τη σειρά για συκοφαντική δυσφήμηση, αμέλεια, εκ προθέσεως πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας και παραβιάσεις του δικαιώματος δημοσιότητας, μεταξύ άλλων κατηγοριών.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ