Πέμπτη 28.09.2023

Ντούγκιν για τον θάνατο της κόρης του -«Ήταν ένα όμορφο, ορθόδοξο κορίτσι -Τη σκότωσαν οι εχθροί της Ρωσίας»

Με ανάρτησή του στο κανάλι του στο Telegram, o Αλεξάντρ Ντούγκιναναφέρεται στη δολοφονία της κόρης του μέσα σε αυτοκίνητο, στα περίχωρα της Μόσχας.

Ο πατέρας τής Ντάρια Ντούγκινα, Αλεξάντρ Ντούγκιν, περιέγραψε τον θάνατο της κόρης του ως «τρομοκρατική ενέργεια του ουκρανικού ναζιστικού καθεστώτος», στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά τη δολοφονία της το βράδυ του Σαββάτου.

Σε δήλωσή του στο Telegram, ο υπερεθνικιστής Ρώσος ιδεολόγος, Ντούγκιν, είπε ότι η κόρη του σκοτώθηκε από έκρηξη «μπροστά στα μάτια μου», την ώρα που επέστρεφε από το Φεστιβάλ Παράδοσης, κοντά στη Μόσχα.

Η Ντάρια Ντούγκινα και το αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε νεκρή / Φωτογραφία: Twitter / ТРУХА- NEXTA

Ντούγκιν: Τη σκότωσαν οι εχθροί της Ρωσίας

«Ήταν ένα όμορφο ορθόδοξο κορίτσι, πατριώτισσα, πολεμική ρεπόρτερ, ειδικός στα κεντρικά κανάλια και φιλόσοφος. Οι ομιλίες και τα ρεπορτάζ της ήταν πάντα ουσιώδη, προσγειωμένα και συγκρατημένα. Ποτέ δεν παρακίνησε για βία και πόλεμο. Ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι, στην αρχή του ταξιδιού της. Οι εχθροί της Ρωσίας τη σκότωσαν κρυφά».

«Οι καρδιές μας λαχταρούν όχι μόνο για εκδίκηση ή αντίποινα… χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη μας», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Ντούγκιν.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας(FSB) κατηγόρησε τις μυστικές υπηρεσίες πληροφοριών της Ουκρανίας για τη δολοφονία της Ντούγκινα, ισχυρισμούς τους οποίους ο «Guardian» δεν έχει καταφέρει να επαληθεύσει.

Η Ουκρανία αρνείται κάθε ανάμειξη στη δολοφονία της κόρης τού Ντούγκιν

Από την πλευρά της, η Ουκρανία αρνείται κατηγορηματικά την ανάμειξή της στο συμβάν, με τον σύμβουλο του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχαΐλο Ποντόλιακ, να απαντά σχετικά στο Twitter.

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ως υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα θεωρούνται μια Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της. Παραδόξως, η ”εσθονική βίζα” δεν βρέθηκε στο σημείο. Οι οχιές στις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες ξεκίνησαν μια μάχη μέσα στο ίδιο τους το είδος», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ποντόλιακ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ