Πέμπτη 06.10.2022

Ουκρανία: «Στόχος η νίκη και η επιστροφή στα σύνορα που αναγνωρίστηκαν διεθνώς το 1991» λέει το Κίεβο

Παρά το γεγονός ότι οι Ρώσοι έχουν ακόμη αρκετούς πόρους στις στρατιωτικές τους αποθήκες, ο ρωσικός στρατός δεν είναι πλέον – με σιγουριά – ο «δεύτερος στον κόσμο».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολεξέι Ρεζνίκοβ σε συνέντευξή του στo αμερικανικό δίκτυο Voice of America.

«Σίγουρα δεν είναι πλέον ‘ο δεύτερος στρατός του κόσμου’. Πράγματι, οι Ρώσοι είναι μεγάλοι σε αριθμό. Έχουν πολλούς πόρους σε αποθήκες και οπλοστάσια. Αλλά, ακόμη και αυτοί οι πόροι είναι ήδη παλιοί. Φέρνουν ακόμη και τανκς Τ-62 στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ρεζνίκοφ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, τώρα η Ρωσία έχει συσσωρεύσει περίπου 115 ετοιμοπόλεμες τακτικές ομάδες ταγμάτων, εκ των οποίων οι 105 χρησιμοποιούνται για την αναπλήρωση της ικανότητας μάχης τους στην Ουκρανία.

«Συνολικά, πρόκειται μάλλον για 135.000 στρατιώτες σε στρατιωτικούς όρους. Αλλά, είναι απαραίτητο να επαναλάβουμε για άλλη μια φορά ότι αυτοί αποτελούν ένα μίγμα. Υπάρχουν μισθοφόροι, εκπαιδευόμενοι που κινητοποιήθηκαν από τα προσωρινά κατεχόμενα εδάφη της Κριμαίας και άλλοι. Συν τους επαγγελματίες του στρατού», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.

Σύμφωνα με τον Ρεζνίκοφ, το εθνικό σχέδιο της Ουκρανίας είναι η πλήρης ανακατάληψη των ουκρανικών εδαφών που έχουν καταληφθεί από τα ρωσικά στρατεύματα και η επίτευξη των συνόρων που αναγνωρίστηκαν διεθνώς το 1991.

«Όχι εκείνα του 2014 ή του 2015 και όχι εκείνα της 24ης Φεβρουαρίου 2022. Η τελική ιστορία είναι η νίκη της Ουκρανίας και η αποκατάσταση των εδαφών εντός των συνόρων του 1991», τόνισε ο Ρεζνίκοβ.

 

πηγή:www.protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ