Σάββατο 22.06.2024

Πάπας Φραγκίσκος: Χρησιμοποίησε προσβλητική λέξη για τους γκέι- «Έχουμε πολλούς από αυτούς στο ιερατείο»

Ο Πάπας χρησιμοποίησε μια άκρως προσβλητική λέξη προς την LGBT κοινότητα καθώς επιβεβαίωσε τη θέση του ότι οι ομοφυλόφιλοι δεν πρέπει να είναι ιερείς, ανέφεραν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

 

Ο Πάπας Φραγκίσκος πιστεύεται ότι έκανε την παρατήρηση σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με Ιταλούς επισκόπους, σύμφωνα με τις μεγαλύτερες ημερήσιες εφημερίδες της χώρας La Repubblica και Corriere della Sera.

Και οι δύο ανέφεραν ότι ο Πάπας χρησιμοποίησε έναν χυδαίο όρο όταν περιέγραφε τα κολέγια ιερατείας ως ήδη πολύ γεμάτα ομοφυλοφιλία.

Το Βατικανό δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές.

Το περιστατικό λέγεται ότι συνέβη στις 20 Μαΐου, όπως αναφέρθηκε για πρώτη φορά από την ιστοσελίδα πολιτικού κουτσομπολιού Dagospia, όταν η Διάσκεψη των Ιταλών Επισκόπων πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα.

Η La Repubblica στήριξε την ιστορία της σε πολλές απροσδιόριστες πηγές, ενώ η Corriere επικαλέστηκε ανώνυμους επισκόπους, οι οποίοι πρότειναν ότι ο Πάπας, ένας Αργεντινός, μπορεί να μην είχε συνειδητοποιήσει ότι ο ιταλικός όρος είναι προσβλητικός.

Ο Πάπας, ο οποίος είναι 87 ετών, έχει πιστωθεί ότι οδήγησε τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία στην υιοθέτηση μιας πιο φιλόξενης προσέγγισης προς την LGBT κοινότητα.

Στην αρχή του παπισμού του το 2013, είπε: «Αν ένα άτομο είναι ομοφυλόφιλο και αναζητά τον Θεό και έχει καλή θέληση, ποιος είμαι εγώ να κρίνω;»

Πέρυσι, επέτρεψε σε ιερείς να ευλογούν τα ομόφυλα ζευγάρια, προκαλώντας σημαντικές αντιδράσεις από τους συντηρητικούς.

Αλλά το 2018, είπε στους Ιταλούς επισκόπους να ελέγξουν προσεκτικά τους αιτούντες ιεροσύνη και να απορρίψουν κάθε ύποπτο ομοφυλόφιλο.

Πηγή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ