Κυριακή 24.09.2023

ΠΑΣΟΚ: Να γίνουν τα δέοντα για να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες

Το ΠΑΣΟΚ σχολίασε τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες κάνοντας λόγο για «στίγμα για την κοινοβουλευτική δημοκρατία» και σημειώνοντας ότι πρέπει να «ελεγχθούν άμεσα οι καταγγελίες του Βασίλη Στίγκα για εκβιασμούς» και την «ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη».

«Ένα “κόμμα” με δανεικές ψήφους, ένας πολιτικός “αρχηγός” χωρίς βουλευτέςκαι καταγγελίες για μαφιόζικες πρακτικές παρασκηνίου, αν μη τι άλλο, είναι πρωτόγνωρα και άκρως επικίνδυνα φαινόμενα, που πρέπει να ενεργοποιήσουν τα δημοκρατικά μας αντανακλαστικά», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

«Πρέπει άμεσα να ελεγχθούν οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης από τον ίδιο τον «πρόεδρο» των Σπαρτιατών σχετικά με εκβιασμούς που δέχεται για την κρατική χρηματοδότηση και την ευθεία εμπλοκή του Ηλία Κασιδιάρη στα εσωτερικά του κόμματος με τη χειραγώγηση βουλευτών».

ΠΑΣΟΚ: Να γίνουν τα απαραίτητα για να ανασταλεί η κρατική χρηματοδότηση στους Σπαρτιάτες

Επίσης ζήτησε να ξεκινήσουν οι ενέργειες για να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος.

«Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής και τις κοινοβουλευτικές ομάδες του δημοκρατικού τόξου να ενεργήσουμε τα δέοντα ώστε να ανασταλεί η χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, ζήτημα που έχει ήδη κριθεί συνταγματικά από τη νομολογία του ΣτΕ», ανέφερε το ΠΑΣΟΚ.

«Από τις πρόσφατες εξελίξεις προκύπτει αναμφίβολα ότι η πραγματική διεύθυνση του κόμματος ασκείται από τον καταδικασμένο και έγκλειστο στις φυλακές Δομοκού, Ηλία Κασιδιάρη», επισήμαινε το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του και κατέληγε: «συνεπώς θα ήταν επικίνδυνο και προσβλητικό για τη Δημοκρατία και τους θεσμούς τα χρήματα του ελληνικού λαού να αφεθούν να αποτελέσουν αντικείμενο διένεξης και λάφυρο ναζιστικών μορφωμάτων και καταδικασμένων για βαρύτατες εγκληματικές πράξεις».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ