Παρασκευή 02.12.2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρώσοι στρατιώτες έφαγαν τα ζώα από ζωολογικό κήπο στο Ντονέτσκ

Σοκ έπαθαν οι εργαζόμενοι του ζωολογικού κήπου του Γιαμπίλ στο Ντονέτσκ της Ουκρανίας μπροστά στην εικόνα τεμαχισμένων ζώων και από κάποια μόνο τα κόκκαλά τους λίγες ημέρες μετά την απελευθέρωση της περιοχής από τους Ρώσους.

 

Το χωριό του Γιαμπίλ απελευθερώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου και 10 ημέρες αργότερα οι Ουκρανοί εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο έκαναν την φριχτή διαπίστωση.

Οι Ρώσοι λιμοκτονούσαν τόσο που σκότωσαν και έφαγαν δυο καμήλες, ένα καγκουρό, έναν βίσονα, γουρουνάκια, πουλιά και λύκους.

Οι εργαζόμενοι στον ζωολογικό κήπο συγκέντρωσαν όσα ζώα είχαν μείνει ζωντανά και τα έστειλαν στην πόλη του Ντίνπρο προκειμένου να τα περιθάλψουν ειδικοί κτηνίατροι.

«Έφαγαν τα ζώα μας! Ήταν τόσο πεινασμένοι που δεν λογάριασαν τίποτα», είπε με δάκρυα στα μάτια ένας από τους εργαζόμενου στον ζωολογικό κήπο.

Πριν τις 24 Φεβρουαρίου που έγινε η ρωσική εισβολή ο ζωολογικός κήπος αποτελούσε καταφύγιο για πολλά ζώα όπως αρκούδες, καμήλες, αντιλόπες κ.α. Εθελοντές συγκεντρώνουν στοιχεία προκειμένου να δοθούν στις αρμόδιες αρχές και να απαγγελθούν καταγγελίες για τις απάνθρωπες αυτές πράξεις.

Πηγή :
https://eleftherostypos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ