Σάββατο 13.08.2022

Politico: Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για έναν θερμότερο κόσμο

Η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ακραία ζέστη, όπως μας έδειξε η εμπειρία αυτού του δραματικού Ιουλίου, υποστηρίζει σε άρθρο του το Politico.

Αυτό είναι προφανές κατ’ αρχάς από τον τραγικό απολογισμό – μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 2.000 άνθρωποι στην Ισπανία και την Πορτογαλία – ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί όταν έρθουν στοιχεία από τον καύσωνα στη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, καθώς και τα Βαλκάνια.

Το ότι η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη φάνηκε από τις τεράστιες πυρκαγιές στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ελλάδα, αλλά και την Πορτογαλία και αντί να χρησιμοποιεί επιπλέον εναέρια μέσα, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν σε διαπραγματεύσεις για να τα αγοράσει.

Το ότι η Ευρώπη δεν ήταν προετοιμασμένη, λέει το Politico, φάνηκε από τις επιπτώσεις του κύματος καύσωνα και στην οικονομία – με την ενέργεια, τις μεταφορές και την τεχνολογική υποδομή να μη λειτουργούν αποτελεσματικά σε θερμοκρασίες που ξεπέρασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο economistas.gr.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ