Τετάρτη 10.08.2022

Πρίγκιπας Άντριου: Η εικόνα που θα «ντρόπιαζε και θα σόκαρε» το Παλάτι στα χέρια φωτογράφου του BBC

Βόμβα για τη βρετανική μοναρχία θα είναι η δημοσίευση μιας φωτογραφίας που απεικονίζει τον πρίγκιπα Άντριου  με τρόπο που θα αμαύρωνε το κύρος και την αξιοπιστία των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», ο Μαρκ Χάρισον, φωτογράφος του ΒΒC, ισχυρίζεται ότι η φωτογραφία που έχει στα χέρια του είναι «σοκαριστική» και «ντροπιαστική» για το Παλάτι. «Όποιος την δει, θα του πέσει το σαγόνι», υποστηρίζει.

Ο Μαρκ Χάρισον αρνήθηκε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της φωτογραφίας αλλά είπε ότι η δημοσίευσή της «θα έφερνε σε δεινή θέση τον πρίγκιπα Άντριου και τη βασιλική οικογένεια».

Σχολιάζοντας τη σχετική φωτογραφία, ο βραβευμένος φωτογράφος, είπε χαρακτηριστικά: «Την έχουν δει μόνο λίγοι άνθρωποι, αλλά θα ήταν τεράστιο πλήγμα για τη βασιλική οικογένεια. Υπάρχει, φυσικά, μια πιθανότητα κάποια στιγμή να δοθεί στη δημοσιότητα, ίσως εάν η τιμή της είναι σωστή. Η ταινία σχετικά με τη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου στο BBC θα προβληθεί και τότε υπάρχει μία πιθανότητα να δημοσιευτεί».

Ο φωτογράφος του BBC άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοσίευσης της «ντροπιαστικής» για το Παλάτι φωτογραφίας, όταν προβληθεί στην οθόνη με την μορφή ταινίας μεγάλου μήκους η ιστορία πίσω από την διάσημη συνέντευξη του πρίγκιπα Άντριου το 2019 στην εκπομπή του BBC, «Νewsnight».

Prince Andrew & the Epstein Scandal: The Newsnight Interview - BBC News

 

Η συνέντευξη, στην οποία ο δευτερότοκος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ μίλησε για τη φιλία του με τον εκλιπόντα δισεκατομμυριούχο χρηματιστή και καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν, έγινε πρωτοσέλιδο σε πολλές χώρες του κόσμου.

Tότε ο πρίγκιπας Άντριου είχε αρνηθεί ότι έκανε σεξ με την Βιρτζίνια Τζιούφρε -μία από σκλάβες που ανήκε στο χαρέμι του Έπσταν- στις 10 Μαρτίου του 2001. Τότε η Τζιούφρε ήταν ανήλικη.

Εκείνη την ημέρα, ο Άντριου υποστήριξε ότι ήταν εκτός Λονδίνου – «μαζί με τα παιδιά του».

Σχολιάζοντας επίσης η φωτογραφία που τον δείχνει να κρατά από τη μέση την Τζιούφρε, με την ίδια να ισχυρίζεται ότι την είχε υποχρεώσει ο Επστάιν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα, ο γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ είχε υποστηρίξει στο BBC ότι πρόκειται για «φωτογραφία-μαϊμού».

NINTCHDBPICT000005275125

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ