Σάββατο 04.02.2023

Πρίγκιπας Χάρι: Είχα υλικό για δύο βιβλία – Υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να μαθευτούν

Αρκετό υλικό για δύο απομνημονεύματα είπε πως διαθέτει ο Πρίγκιπας Χάρι, με αφορμή την κυκλοφορία του «Spare», προσθέτοντας παράλληλα πως «συγκρατήθηκε» επειδή πίστευε ότι ο πατέρας και ο αδελφός του «δεν θα τον συγχωρούσαν ποτέ».

Σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα «The Telegraph» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο, είπε επίσης ότι η έκδοση των απομνημονευμάτων του δεν ήταν μια προσπάθεια «να ρίξει τη μοναρχία. Πρόκειται για την προσπάθεια να τους σώσουμε από τον εαυτό τους».

«Και ξέρω ότι θα με σταυρώσουν πολλοί άνθρωποι επειδή το λέω αυτό»,πρόσθεσε.

Η αυτοβιογραφία του Χάρι πούλησε 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα στην αγγλική γλώσσα την πρώτη ημέρα που κυκλοφόρησε. Πολλές από τις αποκαλύψεις της κυκλοφόρησαν σε όλα τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. Στο βιβλίο, ο 38χρονος αποκάλυψε πώς τον επηρέασε η θλίψη του από τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, και εξέφρασε με λεπτομέρειες τη δυσαρέσκειά του που είχε χαρακτηριστεί ο «εφεδρικός του διαδόχου».

«Θα μπορούσε να είναι δύο βιβλία, ας το θέσουμε έτσι», δήλωσε ο Χάρι στη συνέντευξη στο βρετανικό μέσο. «Αλλά υπάρχουν κάποια πράγματα που συνέβησαν, ειδικά μεταξύ εμένα και του αδελφού μου, και σε κάποιο βαθμό μεταξύ εμένα και του πατέρα μου, που απλά δεν θέλω να τα μάθει ο κόσμος. Γιατί δεν νομίζω ότι θα με συγχωρούσαν ποτέ».

Ο Χάρι είπε επίσης στη συνέντευξη ότι ανησυχεί για τα παιδιά του Γουίλιαμ, τονίζοντας ότι αισθάνεται «μια ευθύνη γνωρίζοντας ότι από αυτά τα τρία παιδιά, τουλάχιστον ένα θα καταλήξει σαν εμένα, το εφεδρικό. Και αυτό πονάει, αυτό με ανησυχεί».

Είπε ότι ένιωθε έτσι παρά το γεγονός ότι ο Γουίλιαμ του ξεκαθάρισε ότι «τα παιδιά του δεν είναι δική μου ευθύνη».

Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και το παλάτι του Κένσινγκτον δεν έχουν σχολιάσει το βιβλίο του Χάρι ή τη σειρά συνεντεύξεων που έδωσε στα μέσα ενημέρωσης για να το δημοσιοποιήσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ