Τρίτη 03.10.2023

«Σαιξπηρικοί γρίφοι» Τσακαλώτου για το αν θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ αν δεν εκλεγεί πρόεδρος

Στην πρόσφατη συνέντευξή του στην «Καθηµερινή» ο Ευ. Τσακαλώτοςρωτήθηκε εάν θα παραµείνει στον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που δεν εκλεγεί πρόεδρος του κόµµατος.

Στην απάντησή του επικαλέστηκε την ιστορία των Καπουλέτων και τον Μοντέγων στη Βερόνα της Ιταλίας, που ενέπνευσε τον Σαίξπηρ για να γράψει το έργο «Ρωµαίος και Ιουλιέτα». «Αυτό που µπορώ να σας πω µε σιγουριά είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαρτίζεται από Καπουλέτους και Μοντέγους που ερίζουν για µια αφορµή που έχουν ξεχάσει. Η ενότητα του κόµµατός µας είναι ένα από τα βασικά διακυβεύµατα αυτής της περιόδου και το εξαιρετικό κλίµα µέσα στο οποίο διεξάγεται η προεκλογική διαδικασία αποδεικνύει ότι όλοι το συναισθανόµαστε. Συνεπώς, ναι, θα µείνω στο κόµµα, ακόµα και στην -απίθανη- περίπτωση που δεν εκλεγώ πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ. Τσακαλώτος.

Πάντως, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγµατα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ µετά την «παραίτηση» του Α. Τσίπρα, το σαιξπηρικό έργο που θα έπρεπε να µνηµονεύσει ο Ευ. Τσακαλώτος είναι ο «Μάκβεθ». Με τον Αλέξη Τσίπρα στον ρόλο του βασιλιά Ντάνκαν.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/9

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ