Κυριακή 25.09.2022

Σπάνιο τεράστιο ροζ διαμάντι σε δημοπρασία -Αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατ. δολάρια

Ένα σπάνιο, εκθαμβωτικό ροζ διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια.

Με 11,15 καράτια, το «Williamson Pink Star» είναι το δεύτερο μεγαλύτερο εσωτερικά άψογο, φανταχτερό ροζ διαμάντι που εμφανίστηκε ποτέ σε δημοπρασία.

Το Williamson Pink Star προέρχεται από ένα ακατέργαστο διαμάντι 32 καρατίων από το ορυχείο Ουίλιαμσον στην Τανζανία και έχει την ιδανική κοπή, που αναδεικνύει την εσωτερική του ομορφιά.

διαμαντι
Ένα σπάνιο εκθαμβωτικό ροζ διαμάντι βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby’s και αναμένεται να ξεπεράσει τα 21 εκατομμύρια δολάρια

«Τα ροζ διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια», δήλωσε ο Kristian Spofforth, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του Sotheby’s στο Reuters, γι’ αυτό αναμένει πολλές προσφορές σε αυτόνομη δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ.

διαμαντι
Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 5 Οκτωβρίου στο Χονγκ Κονγκ

«Είδαμε ότι κατά τη διάρκεια της καραντίνας και γενικότερα στην πανδημία το ενδιαφέρον για αυτόν το σπάνιο λίθο δεν σταμάτησε να υπάρχει και νομίζω ότι θα έχει πολλούς πλειοδότες», δήλωσε.

Πριν από τη δημοπρασία, το «Williamson Pink Star» θα περιοδεύσει στο Ντουμπάι, τη Σιγκαπούρη και την Ταϊπέι, πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ.

Φωτογραφίες sothebys.com

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ