Δευτέρα 20.03.2023

Τι αποφασίστηκε για τις εκλογές στη σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον Μητσοτάκη: Η κυβέρνηση θα απαντά άμεσα στην «προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ» – Υπουργικό στο τέλος της εβδομάδας

Ο πρωθυπουργός κρατά προσώρας κλειστά τα χαρτιά του

Είναι σαφές πως οι επόμενες εβδομάδες είναι εξ αντικειμένου αφιερωμένες στην ενδελεχή διερεύνηση των αιτιών της εθνικής τραγωδίας, στην ανάδειξη, αλλά και τη θεραπεία των χρόνιων υστερήσεων των ελληνικών σιδηροδρόμων.

Αυτό επαναβεβαιώθηκε και σε ευρεία σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έγινε, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ», προχθές το Σάββατο, στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πρόσωπα που συμμετείχαν σε αυτή, ο πρωθυπουργός εξήγησε εκ νέου πως αυτές τις ώρες κάθε συζήτηση περί του χρόνου των εκλογών δεν είναι απλώς άκαιρη, αλλά… αδικεί και τις «πρωτοβουλίες», που ήδη αναλαμβάνει η κυβέρνηση στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου.

Από την κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν, μάλιστα, ότι δεν έχουν καμία διάθεση να εμπλακούν σε κοκορομαχία με την αντιπολίτευση. Αυτό, βεβαίως, δεν σημαίνει, όπως λέγεται, ότι θα μένουν αναπάντητες ανακρίβειες ή επιθέσεις, όπως αυτές που εκτοξεύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τις επόμενες ώρες το Μαξίμου πρόκειται να απαντά με συγκεκριμένα στοιχεία, όπως λόγου χάρη ότι το 50% από το 70% της κάλυψης του σιδηροδρομικού δικτύου με το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης πραγματοποιήθηκε τα τελευταία δύο χρόνια επί Μητσοτάκη – Καραμανλή, καθώς οι επιδόσεις της προηγούμενης κυβέρνησης στο συγκεκριμένο πεδίο απεδείχθησαν πενιχρές.

Πάντως, στη προχθεσινή του ανάρτηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φρόντισε να προϊδεάσει για το πολιτικό στίγμα των επόμενων εβδομάδων: «Προσωπικά είμαι στην πολιτική για να αλλάξω αυτή την “κακιά την χώρα”, αυτήν την παλαιά Ελλάδα που μας πληγώνει. Γι’ αυτό προσπαθώ, κάθε μέρα. Άλλοτε τα καταφέρνω και άλλοτε όχι (…) Και για αυτήν την Ελλάδα που μας αξίζει θα συνεχίσω να αγωνίζομαι».

Ασφαλείς πληροφορίες της «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ» επιμένουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρατά προσώρας κλειστά τα χαρτιά του, όσον αφορά τον χρόνο των εκλογών. Ουδείς εκ των συμμετεχόντων έγινε σοφότερος κατά την προχθεσινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για το κατά πόσον θα τηρηθεί ο σχεδιασμός, που έφερε την κυβέρνηση να κάνει εκλογές στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ίδια γραμμή πληροφόρησης, η προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την τρίτη κατά σειρά αύξηση του κατώτατου μισθού, μετατίθεται για τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να λάβει τις τελικές του αποφάσεις για τις εκλογές, αλλά και να τις δημοσιοποιήσει έως το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ο πρωθυπουργός γνωρίζει ήδη τις εισηγήσεις των επιτελών του, η πλειονότητα των οποίων φέρεται να προκρίνει την αναβολή κατά ορισμένες εβδομάδες των εκλογών, πιθανότατα για τις 14 ή τις 21 Μαΐου, καθώς, όπως τονίζουν, τυχόν εκλογές στις 9 Απριλίου προϋποθέτουν εκτός όλων των άλλων και μία ουσιωδώς διαφορετική πολιτική και επικοινωνιακή προσέγγιση, διαδικασία που μοιάζει ακατόρθωτη μέσα από το πρίσμα του υφιστάμενου ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος.

Oύτε λέξη για εκλογές

Ενδεικτική του κλίματος για την εκλογολογία είναι η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου στον Σκάι χθες το πρωί: «Όποιος έκανε νύξη στον πρωθυπουργό αυτές τις ημέρες “πρέπει να δούμε τι κάνουμε με τις εκλογές”, τον έδιωχνε από τη σύσκεψη. Οποιαδήποτε νύξη γινόταν για αυτό το θέμα ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Το τελευταίο που θα σκεφτόταν ο πρωθυπουργός ήταν σενάρια πολιτικού εκλογικού χρόνου. Δεν είναι ακόμη ώρα για να μπούμε σε αυτή τη συζήτηση».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή της Δευτέρας 6 Μαρτίου

 

 

πηγή parapolitika

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ