Τρίτη 05.07.2022

Το φιλί του αποχαιρετισμού για τον νικητή της Eurovision

«Όταν τελειώσει ο διαγωνισμός, πρέπει όλοι να επιστρέψουμε στην Ουκρανία», είχε πει ο  μεγάλος νικητής της Eurovision, Όλεχ Πσίουκ, ο τραγουδιστής της Kalush Orchestra, που βραβεύτηκε από τους τηλεθεατές της Ευρώπης, σε μια κίνηση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο Ουκρανικό λαό.

Οι φωτογράφοι απαθανάτισαν σήμερα μια συγκινητική στιγμή καθώς ο Όλεχ και το συγκρότημά του αποχαιρετούν τον τόπο του μουσικού τους θριάμβου. Ο Όλεχ φαίνεται να αγκαλιάζει και να φιλά την κοπέλα του Ολεξάντρα καθώς έφευγε από το ξενοδοχείο του στο Τορίνο για να ξεκινήσει το ταξίδι για την κατεστραμμένη από τον πόλεμο πατρίδα του.

Δεδομένου ότι οι άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας δεν επιτρέπεται στην πραγματικότητα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία αυτή τη στιγμή λόγω του πολέμου, τα μέλη της Kalush Orchestra είχαν λάβει ειδική εξαίρεση για τη συμμετοχή τους στην Eurovision.

Δεν αποκλείεται να κληθούν και αυτοί στα όπλα μετά την επιστροφή τους. «Ένας από τους μουσικούς είχε ήδη προσφερθεί εθελοντικά να πάει στον πόλεμο και τώρα προστατεύει το Κίεβο», όπως είπε ο Όλεχ σε συνέντευξή του στο ntv.de. Ο ίδιος δήλωσε επίσης έτοιμος να αγωνισθεί «μέχρι το τέλος», όπως αναφέρει η εφημερίδα «Bild».

Ο Όλεχ ανακοίνωσε επίσης ότι το συγκρότημα σκοπεύει να δημοπρατήσει το τρόπαιο της Eurovision και να δωρίσει τα έσοδα στη χώρα τους και τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Τα Ουκρανικά Ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότι θα τιμήσουν τη νίκη στη Eurovision εκδίδοντας γραμματόσημο της Kalush Orchestra.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ