ΚΟΣΜΟΣ - 13/06/2024 - 9:30 μμ
Τζο Μπάιντεν: Δεν θα απονείμω χάρη στον γιο μου – Θα σεβαστώ την καταδικαστική απόφαση
Η πρώτη ποινική δίωξη παιδιού εν ενεργεία προέδρου
Θύελλα πολιτικών αντιδράσεων, ακόμα και από Ρεπουμπλικανούς, προκάλεσε η ετυμηγορία για τον 54χρονο Χάντερ Μπάιντεν
Ότι θα σεβαστεί την απόφαση των ενόρκων να κρίνουν τον γιο του ένοχο για εγκλήματα με όπλα, ύστερα από μια δίκη που διήρκεσε μία εβδομάδα και έφερε μια ταραχώδη περίοδο για την οικογένεια, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Η καταδίκη του και για τις τρεις κατηγορίες κακουργημάτων έρχεται καθώς ο πρόεδρος Μπάιντεν κάνει εκστρατεία για την επανεκλογή του τον Νοέμβριο και λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο εκλογικός αντίπαλός του Ντόναλντ Τραμπ καταδικάστηκε ο ίδιος για έγκλημα στη Νέα Υόρκη.
Τζο Μπάιντεν: Απέκλεισε το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον γιο του
Ενώ ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν παρευρέθη στη δίκη στο Ντέλαγουερ, πολλά μέλη της οικογένειας, συμπεριλαμβανομένης της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, το έκαναν τακτικά. Η σύζυγος, η αδερφή και ο θείος του Χάντερ Μπάιντεν ήταν όλοι παρόντες κατά καιρούς για να τον υποστηρίξουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Ο πρόεδρος Μπάιντεν πέταξε στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ μετά την ετυμηγορία, όπου χαιρέτησε και αγκάλιασε τον γιο του στην άσφαλτο.
Ο πρόεδρος Μπάιντεν απέκλεισε νωρίτερα το ενδεχόμενο να απονείμει χάρη στον γιο του, η δίκη του οποίου «φώτισε» ντροπιαστικές λεπτομέρειες, καθώς οι εισαγγελείς προσπάθησαν να δείξουν ότι χρησιμοποιούσε κρακ τη στιγμή που αγόρασε το όπλο.
Οι ένορκοι άκουσαν την πρώην σύζυγό του, Καθλίν Μπαλ, και μια πρώην φίλη του, η οποία περιέγραψε συχνή υπερκατανάλωση ναρκωτικών που επηρέαζε τους φίλους και την οικογένειά του. Υπάρχουν μηνύματα κειμένου που περιγράφουν λεπτομερώς τον εθισμό του και φωτογραφίες που δείχνουν τον Χάντερ Μπάιντεν ημίγυμνο παρουσιάστηκαν επίσης στο δικαστήριο.
Οι πολιτικές αντιδράσεις
Η ετυμηγορία την Τρίτη προκάλεσε άμεση πολιτική αντίδραση, συμπεριλαμβανομένων των Ρεπουμπλικανών στο Κογκρέσο, που έχουν περάσει χρόνια ερευνώντας τη συμπεριφορά και τους επιχειρηματικούς δεσμούς του Χάντερ Μπάιντεν. Ο Τζέιμς Κόμερ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της επιτροπής εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, είπε ότι σηματοδότησε ένα «βήμα προς τη λογοδοσία», αλλά πρόσθεσε ότι «όλοι όσοι εμπλέκονται» σε αυτό που αποκάλεσε «σχήματα διαφθοράς και επιρροής του Μπάιντεν» πρέπει να ερευνηθούν.
Μια δήλωση από την εκστρατεία του Τραμπ, εν τω μεταξύ, ανέφερε ότι η δίκη «δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια απόσπαση της προσοχής από τα πραγματικά εγκλήματα της οικογένειας του εγκλήματος Μπάιντεν». Ο πρώην πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει συχνά αυτή την περιγραφή της οικογένειας στην προεκλογική εκστρατεία, αναφερόμενος σε ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά που έγιναν εναντίον του προέδρου και του γιου του από Ρεπουμπλικανούς.
Αναφερόμενος στην ποινική καταδίκη του Τραμπ, είπε: «Οι Ρεπουμπλικανοί επιτίθενται σε ολόκληρο το σύστημα δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου γιατί δεν τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο βγήκε μια υπόθεση, ενώ ο γιος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών διώκεται και δεν ακούω ούτε έναν Δημοκρατικό να κλαίει».
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η μυστική πτήση της CIA στη Μόσχα και ο φόβος για την επόμενη κίνηση του Πούτιν
29.08.2026 - 11:00 μμ
Σομαλία: Επέστρεψαν οι πειρατές – Περισσότεροι από 90 ναυτικοί κρατούνται όμηροι
29.08.2026 - 9:00 μμ


























