Τρίτη 03.10.2023

Τζουμάκας: Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα οδηγήσει στην πολιτική νίκη -Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη

Κόμμα λαϊκό και όχι μηχανισμός, κόμμα που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα» τόνισε για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ ο υποψήφιος για την ηγεσία του, Στέφανος Τζουμάκας.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για να είναι αριστερό κόμμα πρέπει να είναι λαϊκό κόμμα, ανοικτό σε κάθε πολίτη σε κάθε δήμο, σε κάθε νομό, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Περιφέρεια. Κόμμα λαϊκό και όχι μηχανισμός, κόμμα που παίρνει πρωτοβουλίες και δημιουργεί γεγονότα» ανέφερε ο Στέφανος Τζουμάκας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra.

Τζουμάκας: Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα μας οδηγήσει στη νίκη -Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη

Ο Στέφανος Τζουμάκας υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να βγει πρόεδρος στη λογική των συσχετισμών. Χρειαζόμαστε έναν πρόεδρο που θα οδηγήσει στην πολιτική νίκη. Μπορώ να αναλάβω την ευθύνη».

ΠΟΛΙΤΙΚΗ  05/09/2023  22:37
Κασσελάκης από Πάτρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει επανίδρυση, η δύναμη πρέπει να είναι στα χέρια σας [βίντεο]
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  06/09/2023  16:57
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία Παππά για την ενότητα μετά τις αιχμές Αχτσιόγλου κατά Πολάκη
Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ηγετική ομάδα και όχι οργανωτικά στελέχη», τονίζοντας: «Όχι στην υποκατάσταση της πολιτικής από οργανωτικά σχήματα». Επανέλαβε τη θέση του ότι «πρώτο ζήτημα είναι η χώρα, η οικονομία και η ελληνική κοινωνία και όχι ο αντικυβερνητισμός και η συγκέντρωση κοινωνικής δυσαρέσκειας».

Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε υπέρ ενός αντισυστημικού κόμματος «που είναι η βάση για να πάμε στα αίτια, αλλά με βάση την πραγματικότητα να δίνουμε ρεαλιστικές λύσεις που θα γεννούν προσδοκία και ασφάλεια στους πολίτες». Είπε ακόμη ότι στηρίζει κριτικά τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2012 και ότι προσχώρησε το 2019 στη λογική να κάνουμε αλλαγές και διορθωτική πορεία. «Δυστυχώς, επικράτησε το κλίμα του τιμωρητισμού και του ”την επόμενη φορά θα είναι αλλιώς”, και ηττήθηκε».

Τζουμάκας για εσωκομματικές εκλογές: Οι πολίτες να πάρουν θέση και να δώσουν και αυτοί τη μάχη

Για το θέμα της συμμετοχής των πολιτών στην εκλογική διαδικασία, ανέφερε ότι το βασικό ζήτημα είναι η πολιτική στάση. Είπε ειδικότερα: «οι πολίτες να πάρουν θέση και να δώσουν και αυτοί τη μάχη διότι είχαμε μια μεγάλη ήττα και στις ήττες δείχνουμε ότι είμαστε άνθρωποι μαχόμενοι που θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Πρέπει να δώσουμε άλλη κατεύθυνση και άλλη πορεία. Να μην λέμε όλοι ίδιοι είναι, να διαμορφώνουμε τις εξελίξεις. Χρειάζονται μεγάλες αποφάσεις».

Ανέφερε ότι «η χώρα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα και θα πρέπει να θέτουμε τα μεγάλα θέματα» και πως «ένας από τους βασικούς λόγους της ήττας ήταν ο ετεροπροσδιορισμός στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Ετεροπροσδιορισμός και όχι αυτοπροσδιορισμός της πολιτικής μας. Αντικυβερνητισμός και όχι εναλλακτική λύση».

Ο κ. Τζουμάκας δήλωσε ότι «στη χώρα κυρίαρχο ζήτημα είναι η αυτονομία της πολιτικής έναντι της διαπλοκής και της επιδίωξης συμφερόντων που επιχειρούν εμπλοκή ακόμα και σε προοδευτικά κόμματα και βέβαια και σε δικτύωση με πολιτικά στελέχη». Ανέφερε ότι η χώρα βρίσκεται «σε υπερδεκαετή κρίση από τις πολιτικές επιλογές κυβερνήσεων και της ολιγαρχίας που οδήγησαν τη χώρα και τον ελληνικό λαό να απωλέσουν πλέον του 25% του εθνικού μας πλούτου, να οδηγήσουν στο εξωτερικό πάνω από 500.000 νέους, να κλείσουν 400.000 επιχειρήσεις, να οδηγήσουν το 45% του πληθυσμού κάτω από το όριο της φτώχειας. Είμαστε η μόνη χώρα της ΕΕ με πλούτο λιγότερο του αντίστοιχου του 2009».

ΠΗΓΗ

https://www.iefimerida.gr/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ