Παρασκευή 03.07.2026

Χρηματοδοτική «ανάσα» 8 εκατ. ευρώ για επιχειρήσεις της Μυτιλήνης

Μια σημαντική ευκαιρία χρηματοδότησης αποκτούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μυτιλήνης, καθώς δημοσιεύθηκε η πρόσκληση «Ενίσχυση επιχειρηματικότητας με έμφαση στον τουρισμό και τη δεύτερη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ. Η δράση, που εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027», στοχεύει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, του εκσυγχρονισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης των τοπικών επιχειρήσεων, με τις αιτήσεις να παραμένουν ανοιχτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου.

Μία σημαντική αναπτυξιακή ευκαιρία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Μυτιλήνης δημιουργεί η δημοσίευση της πρόσκλησης «Ενίσχυση επιχειρηματικότητας με έμφαση στον τουρισμό και τη δεύτερη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων», συνολικού προϋπολογισμού 8 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ) Χίου, Μυτιλήνης και της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μικρών Νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

 

 

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2021-2027» και απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με την προθεσμία υποβολής αιτήσεων να λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2026.

Βασικοί άξονες της πρόσκλησης είναι η ανάπτυξη αλυσίδων αξίας που συνδέονται με τον τουρισμό και τον πολιτισμό, καθώς και η αξιοποίηση της αγροτικής παραγωγής μέσω της δεύτερης μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Με αφορμή τη δημοσίευση της πρόσκλησης, το Επιμελητήριο Λέσβου εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία της Αστικής Αρχής, στην οποία συμμετέχουν ο Δήμος Μυτιλήνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, το Περιφερειακό Τμήμα Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Παράρτημα Ανατολικού Αιγαίου του Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Παράρτημα Αιγαίου του Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» για τον σχεδιασμό, τον συντονισμό και την ενεργοποίηση της δράσης, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης, υπογράμμισε ότι η νέα πρόσκληση αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και της μεταποίησης να επενδύσουν στον εκσυγχρονισμό τους, να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες τους, να αξιοποιήσουν τις ψηφιακές τεχνολογίες και να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος.

Όπως τόνισε, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας δεν περιορίζεται στη χρηματοδότηση επενδύσεων, αλλά συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στην παραγωγή προστιθέμενης αξίας και στην οικονομική αναζωογόνηση της πόλης της Μυτιλήνης.

Το Επιμελητήριο Λέσβου διαβεβαιώνει ότι θα σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις, παρέχοντας ενημέρωση και υποστήριξη, ώστε να αξιοποιηθεί στο μέγιστο η νέα αυτή χρηματοδοτική δυνατότητα.

 

πηγή: aeolos tv

Array

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ