Τις βασικές προτεραιότητες της νησιωτικής επιχειρηματικότητας έθεσε το Επιμελητήριο Λέσβου στον νέο Γενικό Γραμματέα Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτη Μάγγο, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του τελευταίου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Παναγιώτης Τατάκης, ο Α’ Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Εγγλέζος και ο Οικονομικός Επόπτης Πρόδρομος-Συμεών Πατερέλλης, με τη συζήτηση να επικεντρώνεται στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στα νησιά και στις αναπτυξιακές προοπτικές της.
Κυρίαρχο θέμα αποτέλεσε το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο το Επιμελητήριο χαρακτήρισε βασικό εργαλείο για τη μείωση του αυξημένου κόστους που συνεπάγεται η νησιωτικότητα. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υπογράμμισε την ανάγκη αναμόρφωσης του μέτρου, ώστε να λειτουργεί με μεγαλύτερη ευελιξία, προβλεψιμότητα και αποτελεσματικότητα, ανταποκρινόμενο στις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.
Παράλληλα, έθεσε ως άμεσες προτεραιότητες την ομαλοποίηση των πληρωμών προς τους δικαιούχους και την ενίσχυση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει ουσιαστικά τον αναπτυξιακό του ρόλο για τις νησιωτικές επιχειρήσεις.
Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Μάγγος, ευχαρίστησε τη διοίκηση του Επιμελητηρίου για τις τεκμηριωμένες προτάσεις της και επισήμανε ότι η συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς αποτελεί βασική προϋπόθεση για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών πολιτικών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των νησιών. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Γενική Γραμματεία θα διατηρήσει ανοιχτό και σταθερό δίαυλο επικοινωνίας με το Επιμελητήριο Λέσβου.
Το Επιμελητήριο, τέλος, επανέλαβε τη θέση του ότι η νησιωτική πολιτική πρέπει να παραμένει σταθερά στο επίκεντρο του κυβερνητικού σχεδιασμού, με έμφαση σε πρακτικές παρεμβάσεις και μετρήσιμα αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα, την ανθεκτικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών.



























