Παρασκευή 24.03.2023

Φαβορί ο Μακρόν και σε νέα δημοσκόπηση: Νίκη με 56% στις προεδρικές εκλογές

Σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι θα επικρατήσει ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο

makron_lepen

Ευνοημένος από όλες τις μετρήσεις μέχρι στιγμής βγαίνει ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος εμφανίζεται ως το απόλυτο φαβορί για τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας.

Η νέα δημοσκόπηση τον εμφανίζει μάλιστα ως τον απόλυτο νικητή με ποσοστό 56%, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι τελικά ο αντίπαλός του στο δεύτερο γύρο.

 Ειδικότερα η νέα δημοσκόπηση δίνει καθαρό προβάδισμα στον πρώτο γύρο και ξεκάθαρη επικράτηση στο δεύτερο γύρο στον Εμανουέλ Μακρόν ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα διεξαχθούν στις 10 Απριλίου (πρώτος γύρος) και στις 24 Απριλίου (δεύτερος γύρος).

 Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinionway/Kea Partners ο Εμανουέλ Μακρόνθα είναι ο νικητής των προεδρικών εκλογών εξασφαλίζοντας το 56% των ψήφων κατά την ψηφοφορία του δεύτερου γύρου απέναντι στην Μαρίν Λεπέν.

 Κατά τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, ο Εμανουέλ Μακρόνπιστώνεται με το 28% των ψήφων και ακολουθεί η Μαρίν Λεπέν με 20%, Ζαν-Λυκ Μελανσόν με 15% η Βαλερί Πεκρές με 11%, ο Ερίκ Ζεμούρ με 10%.

 Αν και σε αυτή τη δημοσκόπηση υπάρχει μια μικρή κάμψη στα ποσοστά του κ. Μακρόν σε σχέση με προηγούμενες μετρήσεις εντούτοις σε όλες τις μετρήσεις φαίνεται ότι θα επικρατήσει ανεξαρτήτως του ποιος θα περάσει στο δεύτερο γύρο από τους αντιπάλους του.

 Σημειώνεται επίσης ότι ένα από τα σημεία που δέχεται κριτική από τους αντιπάλους του ο πρόεδρος της Γαλλίας πάντως δέχεται κριτική είναι το ότι δεν έχει συμφωνήσει στη διεξαγωγή debate. Ο ίδιος ο κ. Μακρόν πάντως υποστηρίζει ότι την ώρα που υπάρχει πόλεμος στην Ευρώπη δεν γίνεται να κάνει περιοδείες και προεκλογικές ομιλίες.

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ