Πέμπτη 07.12.2023

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την κηδεμονία του Documento

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento, επισημοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από την υπεράσπιση έχει αναλάβει και την κηδεμονία του κ. Βαξεβάνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, απαντώντας σε κατηγορίες που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το σκάνδαλο της Novartis, βασισμένος στο πρωτοσέλιδο του Documento.

Συγκεκριμένα η ΝΔ αναφερθείσα στον κ. Βαξεβάνη υπογραμμίζει ότι «μέσα στον πανικό του, το μόνο που κάνει, είναι να δίνει διαρκώς νέα στοιχεία για την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.»

«Αφού προχθές λίγο πριν την απολογία του για τα 4 πολύ σοβαρά αδικήματα επιτέθηκε στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τώρα ο αγαπημένος «ερευνητής» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Μανιαδάκη, την περίοδο που στηνόταν η σκευωρία της Novartis», συμπληρώνει.

«Μηνύματα που το μόνο που αποδεικνύουν είναι αυτό που όλοι γνωρίζαμε και για το οποίο ήδη κατηγορείται από την Ελληνική Δικαιοσύνη. Την συμμετοχή του, δηλαδή, στη σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα χειραγώγησης του εν λόγω μάρτυρα», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στο τέλος της απάντησης της Νέας Δημοκρατίας τονίζεται: «Υ.Γ. Άραγε ο κ. Βαξεβάνης θα μας «αποκαλύψει» πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;».

Υπενθυμίζεται ότι προηγουμένως ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι «η κυβέρνηση πιστεύει ότι θα μπορέσει να αποφύγει τις απαντήσεις μετά τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για τις μεθοδεύσεις γύρω από το σκάνδαλο Novartis».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ