Σάββατο 02.03.2024

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία σε τέσσερα σημεία», σύμφωνα με τον Κουλέμπα

Οι διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία είναι «πολύ δύσκολες» λέει ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών – Επαναλαμβάνει τις θέσεις του Κιέβου για εκεχειρία, εγγυήσεις ασφαλείας και εδαφική ακεραιότητα

«Πολύ δύσκολες» χαρακτήρισε τις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία ο Ουκρανός υπουργός ΕξωτερικώνΝτμίτρο Κουλέμπα, ένα μήνα μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, ενώ απέρριψε κάθε «συναίνεση» με τη Μόσχα σε αυτό το στάδιο.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Κουλέμπα απέρριψε τις αναφορές ότι έχει υπάρχει πρόοδος στην επίλυση τεσσάρων εκ των έξι σημείων κλειδιών, αναφέροντας: «Δεν υπάρχει συναίνεση με τη Ρωσία στα τέσσερα σημεία».

«Η ουκρανική αντιπροσωπεία τηρεί σθεναρή στάση και δεν εγκαταλείπει τα αιτήματά της. Επιμένουμε, καταρχάς, σε μια εκεχειρία, σε εγγυήσεις ασφαλείας και στην εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι υπάρχει περιορισμένη πρόοδος

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Interfax, που αναμεταδίδουν το Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο, ο διαπραγματευτής της Μόσχας Βλαντίμιρ Μεντίνσκι είπε σήμερα ότι η Ρωσία και η Ουκρανία έρχονται κοντά στο να κατανοήσουν δευτερεύοντα θέματα στις ειρηνευτικές συνομιλίες, όμως έχει καταγραφεί περιορισμένη πρόοδος στα σημαντικότερα σημεία.

«Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται όλη την εβδομάδα, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή, σε μορφή τηλεδιάσκεψης και θα συνεχίσουμε αύριο», είπε ο Μεντίνσκι.

«Σε δευτερεύοντα θέματα, οι θέσεις συγκλίνουν. Εντούτοις, στα βασικά πολιτικά θέματα, στην πραγματικότητα προσπαθούμε χωρίς αποτέλεσμα».

Πηγή άρθρου και φωτογραφίας :

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

3:11 μμ

re